R. K. | 24. 1. 2023, 12:22

VIDEO: Ob tem posnetku vam bo zaledenela kri, zgodilo se je na slovenski avtocesti

Facebook/Ustvarimo reševalni pas na avtocestah/posnetek zaslona

Med vožnjo v snežnem metežu je sopotnik v osebnem vozilu posnel skrb vzbujajoče dogajanje, ki se je odvijalo na cestišču pred njim.

Po spletu je zaokrožil dramatičen videoposnetek, ki je nastal med vožnjo po slovenski avtocesti, in prikazuje dogodek, ki bi se kaj kmalu lahko končal tragično. Da se je na koncu vse srečno končalo, je zaslužen le voznik osebnega vozila, ki je predvidel, kaj se bo zgodilo in s tem obvaroval motorista, ki se je znašel v veliki nevarnosti.

Ob ogledu posnetka, ki se je pojavil v Facebook skupini Ustvarimo Reševalni pas na avtocestah, je marsikomu zaledenela kri. Na njem je videti voznika motornega kolesa, ki v snežnem metežu vozi po dolenjski avtocesti, njegova vožnja pa je že na prvi pogled videti zelo nevarna.

Obvaroval ga je pred najhujšim

Posnetek je naredil sopotnik v vozilu, ki je peljalo za motoristom. Tega je med vožnjo po močno zasneženem cestišču vidno zanašalo, tudi zato pa je voznik za njim držal večjo varnostno razdaljo. Voznik motorja nazadnje ni več mogel obvladati, še enkrat ga je zaneslo in je padel. Kar pa je na srečo voznik za njim predvidel vnaprej. S tem je motorista najbrž rešil pred najhujšim. 

Na videoposnetek so se odzvali tudi številni uporabniki, ki so večinoma komentirali motoristovo odločitev, da se je snežnih razmerah na pot odpravil z motorjem. Nekateri so omenjali tudi, da naj bi šlo za tujca in kritizirali cesto, ki v času dogodka ni bila splužena. Eden izmed komentatorjev pa si je oddahnil, ker za motoristom ni vozil tovornjak.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk