A. B. | 3. 8. 2022, 12:47

VIDEO: Poglejte v zakulisje dispečerske reševalne službe. Kako težko in zahtevno nalogo opravljajo!

Facebook/Policijska postaja Kranj/posnetek zaslona

Ob nesreči ni pomembno le, da ostanemo mirni mi, temveč tudi oseba, ki jo kličemo na pomoč. Imamo dokaz, da so med nami superjunaki. Prisluhnite, kako je dispečerka na pomoč priskočila priči motoristične nesreče. 

Delo v dispečerskem centru je delo, ki je v družbi še zmeraj premalo cenjeno. Ne le, da vas lahko locirajo prek telefonskega klica, temveč vam v primeru očividstva nesreči priskočijo na pomoč, čeprav sami niso na kraju dogodka. 

Policijska postaja Kranj je skupaj z dispečerskim centrom zdravstva Ljubljana na Facebooku delila videoposnetek, v katerem lahko opazujemo, kako je dispečerka pomagala moškemu, ki je bil priča motoristične prometne nesreče. 

Dreamstime/Profimedia/fotomontaža

Motorističnih prometnih nesreč je vse več

Na območju PU Ljubljana so do julija obravnavali približno 120 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki motornih koles in motoristi. Med udeleženci nesreč je bilo več kot deset huje poškodovanih in več kot 80 lažje, so zapisali na STA. 

"Iz tega lahko potegnemo zaključek, da je večina udeležencev v prometnih nesrečah z motornimi kolesi poškodovanih," je takrat dejal načelnik ljubljanske postaje prometne policije Zoran Obrez.

Najpogostejši vzroki prometnih nesreč ... 

Najpogostejši vzroki prometnih nesreč so neprilagojena hitrost, neustrezna stran in smer vožnje, neupoštevanje prednosti v križiščih, v veliko primerih je kot sekundarni vzrok prisoten tudi alkohol.

Profimedia

"Vozniki enoslednih vozil uporabljajo tudi mobilne telefone med vožnjo, s čimer posledično zmanjšujejo ravnotežje pri vožnji in svojo pozornost," je Obrez pojasnil za STA. 

Veste, kaj vse morate povedati?

Policijska postaja Kranj je ob videoposnetku, ki so ga delili na Facebooku, pojasnila, na katerih 5 odgovorov ne smete pozabiti, ko pokličete na pomoč. 

V primeru nesreče ne pozabite, da morate zavarovati tudi kraj nesreče! 

Uredništvo

Delo dispečerja je izjemno odgovorno

Policijska postaja Kranj je na Facebooku delila videoposnetek, v katerem smo lahko priča posredovanju dispečerske službe.

Zaposlena je s svojo mirnostjo in zbranostjo mimoidočemu pomagala oskrbeti varovanca, preden je na kraj nesreče prispela prva pomoč.

V spodnjem videoposnetku lahko prisluhnete njenemu posredovanju. 

Na policiji pri tem pomirjajo, da v primeru nesreče niste in ne boste nikoli sami. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije