3. 7. 2022, 08:21 | Vir: STA

(VIDEO) Ste se tudi vi preizkusili v akrobacijah na največjem trampolinu na svetu?

Pino Komloš

Organizatorji prireditve Odbito na Ljubljanici so med drugim postavili tudi most, na katerem so lahko obiskovalci reko kar preskočili. 

V središču Ljubljane nad Ljubljanico se je v okviru dogodka Odbito na Ljubljanici odvil akrobatski spektakel na megatrampolinu in trampolinskem parku. Obiskovalci so si lahko ogledali akrobatska tekmovanja na treh različnih vrstah trampolinov in brezplačno preskočili Ljubljanico po trampolinskem mostu.

Obiskovalci so lahko preiskusili največji trampolin na svetu

Na tekmovanju akrobatskih skupin, so se tekmovalci pomerili v prostem slogu na trampolinu, velikem pet krat pet metrov, na olimpijskem trampolinu po uradnih pravilih Gimnastične zveze Slovenije ter na največjem trampolinu na svetu, velikem 13 krat 13 metrov.

Nik Bertoncelj

Na megatrampolinu so akrobati izvedli različne trike in se predstavili z najvišjim skokom.

Nik Bertoncelj

Obiskovalci pa so se v skakanju lahko preizkusili tudi sami in brezplačno preskočili Ljubljanico na kar 22 metrov dolgem trampolinskem mostu.

Seveda je vse prisotne zanimalo tudi, ali bo padel nov svetovni višinski rekord. Lanskih 10,30 metrov se je sprva zdelo težko dosegljivih, a je na koncu uspelo Britancu Ernestu Brenchleyju, ki je lanskega zmagovalca za približno tri metre tudi presegel. Brenchley je na megatrampolinu izvedel tudi najbolje ocenjeni trik in tako iz Ljubljane odnesel dvojno trampolinsko krono.

Nik Bertoncelj

To je bila že druga izvedba prireditve

Odbito na Ljubljanici so prvič izvedli lani. Ideja je nastala na podlagi izkušenj z organizacijo podobnih dogodkov podjetja Extrem ter kreativnega pristopa ekipe Dunking Devils. "Projekt je plod slovenskega znanja od ideje do izvedbe, na kar smo zelo ponosni," je povedal Marko Knafelc iz ekipe Dunking Devils. Dodal je, da enako kot lani tudi letošnje izvedbe niso izpustili niti tuji zvezdniki akrobatike prostega sloga, ki jih na družbenih omrežjih spremlja tudi več kot pol milijona sledilcev. Trampolinski park je bil v soboto odprt od desete pa vse do 21. ure.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije