R.S. | 5. 9. 2024, 12:25

Kdaj bo ljubljanska občina ukrepala? Prometnih nesreč naj bi bilo na tem območju čedalje več (FOTO)

Pobude meščanov

Stanje je skrb vzbujajoče. 

Ljubljančane skrbi varnost pešcev in kolesarjev na Vilharjevi cesti. V kratkem času naj bi se namreč na omenjenem območju zgodile številne nesreče. Eden izmed prebivalcev prestolnice je na spletni platformi Pobude meščanov pozval ljubljansko občino k ukrepanju. 

"Na Vilharjevi cesti se vsak dan zgodijo nesreče. Vozniki osebnih vozil zbijejo pešce ali kolesarje. Situacija je kritična zaradi števila prehodov za pešce in večjih voznih pasov in razcepov. Velika težava sta tudi prekomerna hitrost in varnostna razdalja. Nujno morate ukrepati in postaviti ovire oz. druge načine za umirjanje prometa! Z divjim parkiriščem med Situlo in SŽ je samo še več vključevanja in večja je nevarnost za pešce in kolesarje," je napisal meščan in priložil fotografijo nesreče, ki naj bi bila posneta 27. avgusta. Ljubljanska občina se mu je zahvalila za posredovano sporočilo in zagotovila, da bo preverila stanje. 

Pobude meščanov

To sicer ni prvič, da je meščan opozoril na nevarnost na Vilharjevi cesti. "Ponovno prometna nesreča, kjer je voznik osebnega vozila zbil kolesarko, ki je pravilno prečkala cesto. Šlo je za nesrečo s težkimi telesnimi poškodbami. Nujno morate ukrepati," je zapisal pred dnevi in priložil fotografijo nesreče, ki naj bi se zgodila 2. avgusta.

"Tretja prometna nesreča v zelo kratkem času - voznik osebnega vozila je zbil peški. Po besedah Policije ena oseba težje poškodovana, druga lažje. Kdaj nameravate ukrepati," pa je še enkrat poskusil prepričati ljubljansko občino, naj končno ukrepa in priložil še eno fotografijo nesreče. Vsakič mu je ljubljanska občina zagotovila ukrepanje. 

Pobude meščanov
Pobude meščanov

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec