19. 4. 2022, 08:00

VOLITVE 2022: Kdo od slovenskih politikov obvlada Zdravljico? Jo sploh kdo? (VIDEO)

Uredništvo/fotomontaža

Pred nami je še zadnjih 6 dni do pomembne odločitve. Komu podariti svoj glas? Ne pozabite, vsak glas šteje. Zato smo za vas nekaterim naključno izbranim politikom zastavili 7 vprašanj o njihovem zasebnem življenju. Razkrivamo vam še zadnje, pravljično sedmo vprašanje. Recitiranje slovenske himne očitno ni mačji kašelj. Kaj menite, kdo se je najbolj motil?

Slovensko himno spoznamo v osnovni šoli in jo ponavljamo na vsakem dogodku državne pomembnosti. Vrti se tudi na športnih dogodkih, zato si upamo trditi, da jo znajo vsi nogometaši.

Kaj pa slovenski politiki? Na videz najlažje vprašanje je marsikateremu povzročilo nemalo preglavic. Zanimivo je dejstvo, da je nekateri niso znali niti zapeti, kaj šele zrecitirati.

Preverili smo, kako dobro slovenski politiki poznajo Zdravljico.

Zdravko Počivalšek je edini, ki himne ni želel "trenirati" pred našo kamero. Matej Tonin nas je nasmejal z izjavo: "Mau sem zafušal, ampak lejte." Težave sta imela tudi Tanja Fajon in Robert Golob. Preglavice je povzročala kitica "ne vrag, le sosed bo mejak". Jo je Alešu Hojsu, Jerneju Vrtovcu, Alenki Bratušek in Luku Mesecu uspelo zrecitirati pravilno? Kdo jo obvlada? Presodite sami. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije