25. 6. 2022, 15:05

Za predsedniški stolček se bo borila tudi psihoanalitičarka in doktorica filozofije: jo poznate?

Facebook/Nina Krajnik

V tekmo za predsednico Slovenije vstopa tudi kandidatka, ki je nedavno v svojem televizijskem nastopu dvignila kar nekaj prahu.

Boj za mesto predsednice države je napovedala tudi psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik. Širši javnosti je znana po tem, ko je gostovala v oddaji Jožeta Možine in Vide Petrovčič v studiu TV Slovenija na dan državnozborskih volitev, poroča N1. 

Na Twitterju je zapisala, da bo svojo kandidaturo za predsednico države predstavila v ponedeljek, zato za zdaj še ni znano, ali bo nastopila s podporo volilk in volilcev ali s podporo katere od političnih strank.

Kandidaturo je napovedalo že kar nekaj znancev javnosti

Svojo kandidaturo je najavila in uradno potrdila odvetnica in nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in podpredsednica stranke Gibanje Svoboda in nekdanja veleposlanica Marta Kos.

O možnosti kandidature razmišljajo tudi nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Ivo Vajgl, evropska poslanka in nekdanja predsednica NSi Ljudmila Novak, nekdanji premier in zunanji minister Miro Cerar in kočevski župan Vladimir Prebilič.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije