N. V. | 22. 11. 2022, 17:40

Želeli ste pomagati, zdaj lahko: iščejo prostovoljce pri akciji obnove gozdov na Krasu

Luka Dakskobler/Bobo/Profimedia/fotomontaža

Ko je gorelo, smo Slovenci pokazali, da znamo stopiti skupaj. Za gasilce smo zbrali velike količine hrane in drugih potrebščin. Sedaj nas potrebuje naša narava, slovenska zemlja. Boste priskočili na pomoč?

Center obnove pogorelega Krasa vabi na prvo akcijo obnove gozdov, ki so bili poškodovani v letošnjem požaru na goriškem Krasu. Potekala bo v soboto, 26. novembra 2022, ob 9. uri pri Pomniku miru na Cerju. 

Postanite prostovoljec in pomagajte

V okviru načrta sanacije je letos predvidena zasaditev 18.000 sadik gozdnega drevja. Organizatorji bodo poskrbeli za sadike in topel obrok, sajenje pa poteka na lastno odgovornost.

Profimedia

Vsi udeleženci akcije naj bodo primerno oblečeni in obuti, s seboj naj prinesejo delovno opremo (zaščitne rokavice, kramp …). Obvezna je prijava na TEJ spletni strani, najkasneje do 23. novembra 2022.

Dan prej bodo sadili podjetniki

Podjetja in organizacije, ki so že izkazale podporo in namero dolgoročno sodelovati pri obnovi Krasa, bodo drevesa sadila na dogodku v petek, 25. novembra, ob 9. uri pri Pomniku miru na Cerju.

Po podpisu zaveze o dolgoročni podpori projektu Zeleno srce Krasa bodo govorniki in udeleženci sadili drevesa puhastega hrasta in črnike.

Uvodoma bodo vse prisotne na dogodku pozdravili župani vseh treh, v požaru prizadetih občin: Mauricij Humar, Tarik Žigon in Erik Modic, v nadaljevanju pa še državni sekretar ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Darij Krajčič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Jerneja Jug Jerše in direktor Zavoda za gozdove Slovenije Gregor Danev.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk