Ma.Po. | 28. 6. 2024, 12:33

V spletni trgovini naročila nalepke s slovensko zastavo, dobila pa ...

Fotografija je simbolična.

Profimedia/fotomontaža

Je res tako težko poslati pravo zastavo, se je ob prejemu pošiljke jezila v ZDA živeča Slovenka.

Slovenci skoraj nič bolj ne sovražimo kot to, da nekdo Slovenijo zamenja s Slovaško. A kljub temu, da imamo že 30 let svojo lastno državo, še vedno prihaja do takšne nerodne zamenjave.

Se hecate?!

Članica popotniške skupine Slovenia Travel Forum na Facebooku ni mogla verjeti svojim očem, ko je po naročilu nalepk s slovensko zastavo prejela ... slovaške. "Se hecate?! Pa kako težko si je to zapomniti, no!" se je jezila, s svojo objavo pa spodbudila nekatere druge člane, da so delili podobne zaplete.

Je že res, da imeni Slovenija in Slovaška zvenita podobno, a Slovenci vseeno preprosto ne razumemo, kje tiči problem.

Je že res, da imeni Slovenija in Slovaška zvenita podobno, a Slovenci vseeno preprosto ne razumemo, kje tiči problem.

Facebook/Slovenia Travel Forum

"Živim v Teksasu in včasih me ljudje vprašajo, od kod prihajam. Ko jim povem, da sem iz Slovenije oziroma iz države, iz katere je Luka Dončić, ni nobene zmede več. Če pa jim samo povem, da sem iz Slovenije, me  vprašajo, ali je bila to nekoč Češkoslovaška," je svoje izkušnje delila še ena Slovenka v ZDA. 

Nekdo je vse skupaj obrnil na šalo in glede napačnih nalepk predlagal: "Zdaj pa naročite nalepke s slovaško zastavo, mogoče pa boste dobili prave oziroma slovenske."

Luka Dončić je v ZDA največji ambasador Slovenije.

Luka Dončić je v ZDA največji ambasador Slovenije.

Profimedia

Bled je blizu Avstralije?!

Tudi na tujih spletnih portalih se večkrat zgodi, da ko imajo tujci v mislih Slovenijo, zapišejo Slovaška. Nek komentator je ob vsem skupaj opozoril na prav neverjeten spodrsljaj pri spletnem portalu Kajomag. V članku o našem turističnem biseru Blejskem jezeru so namreč zapisali, da se ta nahaja v bližini meje z Avstralijo.

kajomag.com/posnetek zaslona

Novo na Metroplay: Naj bodo dobri do vseh! | Goran Dragić