Uredništvo | 30. 5. 2024, 15:42

Umrla je ena najlepših igralk na svetu, leta se je borila s hudo boleznijo

Profimedia

Igralski svet je razžalostila novica, da je umrla Anastasia Zavorotnjuk, ena najlepših ruskih igralk.

Ruska gledališka in filmska igralka Anastasia Zavorotniuk je po dolgotrajni bolezni umrla v starosti 53 let, poroča BBC. Novico o smrti igralke je na družbenih omrežjih potrdila njena družina. Igralka, ki so jo tuji mediji označili za eno najlepših na svetu, se je leta borila z rakom, avgusta 2019 pa je zaradi zdravstvenih težav prenehala sodelovati v gledaliških predstavah.

Rojena je bila leta 1971 v Astrahanu, njena mati pa je znana umetnica v Rusiji, Valentina Borisovna Zavorotnjuk, ki je delala v Astrahanskem mladinskem gledališču. Oče Jurij Zavarotnyuk je delal na televiziji in zdi se, da je Anastazia že kot otrok ljubezen do igranja in umetnosti podedovala od staršev. Leta 1991 je zaigrala v svojem prvem filmu, kjer je dobila vlogo Maše.

Film je bil posnet po romanu Vladimirja Nabokova. Televizijska serija My Fair Nanny ji je prinesla veliko popularnost, skupaj pa je igrala več kot 40 vlog v filmih in na televiziji. Na ruski televiziji je vodila več oddaj, med drugim Ples z zvezdami, Ples na ledu in Ledena doba.

Bila je trikrat poročena 

Zavorotnjuk je imel tudi zanimivo ljubezensko življenje. Poročena je bila trikrat. Prva poroka je bila z nemškim poslovnežem in je trajala le eno leto. Druga je bil z Dmitrijem Striukovom in skupaj sta odprla nepremičninsko agencijo. Z njim je imela tri otroke.

Nato je hodila s kolegom iz serije Moja poštena varuška Sergejem Žigunovom in par je bil skupaj dve leti - od 2006 do 2008. Leta 2008 pa je sledila še tretja poroka, tista z umetnostnim drsalcem Petrom Černiševom. Leta 2018 se je paru rodila hči Mila. Septembra 2019 je prejela šokantno novico, da so ji diagnosticirali možganskega raka v četrtem stadiju. Maja 2020 je bilo potrjeno, da so ji diagnosticirali glioblastom, najbolj agresivno vrsto raka, ki se začne v možganih.