T. R. K. | 23. 8. 2024, 16:43

Žalostna vest: po kratki bolezni umrl pomemben politik, bil je član Evropskega parlamenta

Profimedia

Umrl je politik Predrag Fred Matić. 

Po kratki in hudi bolezni je umrl hrvaški politik Predrag Fred Matić. Bil je dolgoletni poslanec SDP, od leta 2011 do 2016 minister za obrambo in hrvaški poslanec v Evropskem parlamentu. Bil je star 62 let, poroča 24sata.hr.  Evropski poslanec SDP je bil zadnje tedne zaradi zapletov na žolču v bolnišnici. "Njegovo stanje je resno, vendar je stabilno, in dokler ne bo popolnoma okreval, družina javnosti ne želi razkrivati ​​podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju ter prosi za zasebnost in razumevanje," so že sporočili iz SDP.

Fred Matić, drugič izvoljeni evropski poslanec iz vrst SDP in nekdanji minister za obrambo v vladi SDP, se je 8. julija na svojih družbenih omrežjih zadnjič oglasil v zvezi z objavljenim indeksom enakosti spolov v EU. V zadnjem sklicu Evropskega parlamenta je bil skupaj s kolegicami Biljano Borzan, Tonino Picula in Romano Jerković del poslanske skupine Socialnih demokratov S&D, v novem sklicu pa je bil izvoljen na mesto podpredsednika odbora za pravice žensk in enakost ter na mesto namestnice v Odboru za zunanje zadeve.

Fred Matić se je sicer rodil 2. junija 1962 v Požegi. Osnovno in srednjo šolo je končal v Vukovarju, študiral pa je na Pedagoški fakulteti v Osijeku. Nekaj časa je delal tudi kot učitelj razrednega pouka.


                                        
                                            


    
    
        
        
        
        
    

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec