K. Ž. | 21. 10. 2024, 20:00

Direktor enega največjih podjetij brez dlake na jeziku: "Če se nočete vrniti v pisarno, dajte odpoved!"

Profimedia

Vodilni pri Amazonu so udarili po mizi, delo od doma kmalu ne bo več mogoče. 

Tehnološki velikan Amazon je pred kratkim izrazil nestrinjanje z delom od doma. Vodilni so namreč v četrtek odločno zagovarjali sprejetje stare, kontroverzne politike, da se vseh pet delovnih dni dela v pisarni. Tisti, ki bi odločitvi kljubovali, lahko po besedah direktorja dajo odpoved.

Izvršni direktor enote Matt Garman je na skupnem srečanju AWS (Amazon Web Sevices) zatrdil, da devet od 10 delavcev, s katerimi je govoril, podpira novo politiko, ki bo v veljavo stopila januarja. V luči tega je zatrdil, da lahko tisti, ki se z uredbo ne strinjajo, dajo odpoved. "Če obstajajo delavci, ki v tem okolju enostavno ne delajo dobro ali pa tega ne želijo, je to v redu. Obstajajo še druga podjetja," je nonšalantno zatrdil.

Direktor enega največjih podjetij brez dlake na jeziku: "Če se nočete vrniti v pisarno, dajte odpoved!"
Profimedia

"Mimogrede, tega ne mislim v slabem smislu. Delati želim v okolju, kjer smo vsi skupaj. Kadar stremimo k resnično inovativnim izdelkom, se to doseže le z osebnim stikom."

Omenjena politika je kot pričakovano pri zaposlenih povzročila veliko negodovanja. Številni namreč ne želijo izgubljati časa s prevozom na delo. Prav tako menijo, da raziskave o prednosti dela v pisarni ne temeljijo na neodvisnih podatkih, poroča Reuters. Amazon je sicer dolgo imel v veljavi politiko tridnevnega dela v pisarni, vendar je izvršni direktor Andy Jassy minuli mesec dejal, da bo trgovec znova uvedel petdnevni delovnik v pisarni. Tisti, ki so izrazili nestrinjanje, naj bi podali "prostovoljno odpoved" in bili zaklenjeni iz sistemov podjetja.

Garman je novo uredbo utemeljil tudi z besedami, da z delom od doma niso ničesar dosegli, saj so ljudje tako le stežka sledili vodstvenim pravilom. "Pravil ne morete ponotranjiti tako, da jih zgolj berete na spletni strani, ampak jih morate vsak dan resnično izkusiti."

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil