E. Č. | 14. 7. 2024, 01:41

Donald Trump preživel atentat: streljal je moški s puško na strehi, dve osebi umrli (FOTO)

Profimedia

Donald Trump je v noči s sobote na nedeljo preživel atentat! Toda strelski napad na predsedniškega kandidata je imel grozljive posledice.

V poskusu atentata na Donalda Trumpa, kandidata za novega predsednika Združenih država Amerike, sta dve osebi izgubili življenje. Čeprav so bili številni skeptiki po vsem svetu sprva prepričani, da ne gre za nič resnejšega in da je bilo vse skupaj prenapihnjeno, pa je dejstvo, da je Donald Trump v soboto zvečer na zborovanju v Pensilvaniji za nekaj milimetrov ubežal smrti!

Toda kot je potrdil okrožni tožilec Richard Goldfinger, je dogodek terjal dve smrti žrtvi. Umrl je obiskovalec zborovanja, prav tako pa po neuradnih informacijah tudi strelec. Še ena oseba naj bi bila huje poškodovana. Donald Trump je utrpel lažje poškodbe. Po napadu je krvavel iz ušesa.

Ena od prič dogodka je za BBC povedala, da je v času zborovanja na strehi opazila moškega. "Opazil sem, kako se plazi po strehi, 50 metrov stran od mene. Imel je puško, jasno sem videl, da ima v rokah puško," je za BBC povedala domnevna priča, ki je na sumljivega moškega opozorila tudi policiji. Kdo je ubil napadalca, ni znano.

Po dogodku se je oglasil tudi presednik ZDA in Trumpov tekmec na volitvah Joe Biden: "Hvaležen sem, da sem slišal, da je Donald Trump na varnem in da mu gre dobro. Medtem ko čakamo na nadaljnje informacije, molim zanj in njegovo družino ter za vse, ki so bili na shodu. Jill in jaz sva hvaležna tajni službi, da ga je spravila na varno. V Ameriki ni prostora za tovrstno nasilje. Združiti se moramo kot en narod in ga obsoditi."

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec