T. R. K. | 25. 7. 2024, 11:46

Incident na Hrvaškem! Slovenki izgnani z avtobusa zaradi oblačil – poglejte, kaj sta nosili

Profimedia

Slovenki sta se želeli odpeljati na festival Ultra, vendar ju je pričakalo neprijetno presenečnje. 

Na Hrvaškem je nedavno, natančneje 15. julija, prišlo do incidenta. Dve Slovenki sta se želeli odpeljati na festival Ultra, ki se odvija na Splitu na Hrvaškem, vendar nista mogli vstopiti na avtobus javnega prometa transportnega podjetja Promet, saj je voznik presodil, da nista primerno oblečeni. Voznik presenečenima dekletoma ni dovolil vstopa na avtobus zaradi "kršitve kodeksa oblačenja" in pojasnilom, da bosta lahko vstopili šele, ko bosta dobili "primernejša oblačila". Naknadno sta se tako dekleti morali preobleči. 

Novinarje medija Slobodna dalmacija je primer spodbudil, da pristojne v splitskem javnem prometu povprašajo, kakšna so pravila oblačenja na avtobusih in ali je voznik v tem primeru pretiraval.

Bobo

Na Prometu so za Slobodno Dalmacijo pojasnili, da smejo vozniki v skladu z njihovimi internimi akti preprečiti vstop osebam, ki bi lahko z obleko ali vedenjem ogrožale udobje in varnost drugih potnikov. V odgovoru so med drugim zapisali: "Ne glede na veselje in sproščenost, ki jo prinaša festival Ultra, moramo upoštevati, da se z našimi avtobusi vozijo otroci in starejši."

V nadaljevanju navajajo: "Vzdrževanje določene stopnje spodobnosti v avtobusu je nujno za zagotavljanje prijetne in varne vožnje vseh potnikov." Ugotavljajo, da razumejo, da je takšna pravila mogoče različno razlagati, vendar je voznik po njihovih navedbah ravnal v skladu z internimi akti iz želje po zagotavljanju prijetne vožnje za vse potnike.

Ob koncu so zapisali: "Menimo tudi, da je pomembno poudariti, da neprimerna oblačila, ki lahko motijo ​​udobje drugih potnikov, v javnem prometu niso sprejemljiva. Še enkrat se vam zahvaljujemo za razumevanje." 

Ali je šlo za upravičen ukrep, lahko presodite tudi sami, kako sta bili dekleti oblečeni, namreč lahko vidite na sledeči povezavi.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija