T. R. K. | 11. 7. 2024, 08:47

Šokantna zgodba s srečnim koncem: enoletni otrok sam preživel dva dni v divjini (neverjetno, kako so ga rešili)

Profimedia

Zgodba se je srečno končala. 

Iz Amerike prihaja pretresljiva zgodba s srečnim koncem. Enoletni "čudežni otrok" je namreč sam preživel dva dni, preden ga je voznik tovornjaka v Misisipiju našel plazečega se po cesti. Šerif iz Louisiane Gary Stitch Guillory je povedal, da je imel dojenček, za katerega so se bali, da je po sobotnem izginotju umrl, ko so ga v torek našli, le številne ugrize žuželk, sicer pa je bil videti v dobrem stanju.

Pred tem so sicer v ponedeljek za bencinskim servisom v bližini meje zvezne države Teksas našli njegovega štiriletnega bratca, ki pa ni imel take sreče, saj so ga našli mrtvega. Tako dečka kot tudi enoletnega otroka so s 25-letno materjo Aaliyah Jack nazadnje videli 6. julija. Družina je prihajala iz Lake Charlesa.

Profimedia

V ponedeljek zvečer so mati otrok aretirali v mestu Meridian v zvezni državi Misisipi, več kot 350 kilometrov od kraja, kjer so našli otroka. Po najdbi trupla štiriletnika so se oblasti v strahu pred najhujšim pripravljale na iskanje otroka v jezeru. Na srečo je sledil klic voznika tovornjaka, ki je povedal, da so dojenčka našli, poroča Sky news. 

"Na tega enoletnika gledamo kot na našega čudežnega otroka, saj je kljub situaciji ostal živ," je na novinarski konferenci dejal Guillory. Povedal je, da je bil otrok v dveh dneh izpostavljen tudi močnemu deževju in vetru, ki sta zajela zvezno državo. 

V ponedeljek zgodaj zjutraj je vzhodni Teksas prizadel tudi orkan Beryl, zaradi katerega je v južnih državah ZDA umrlo sedem ljudi, na milijone pa jih je ostalo brez elektrike. "Ta otrok je dva dni preživel v takem vremenu ob robu avtoceste. Hvala bogu, da ga je voznik tovornjaka videl," je v zaključku izpostavil Guillory. 

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija