Uredništvo | 13. 9. 2024, 18:00

Po šestdesetih letih bankrotirala znana diskontna veriga: zapira se 300 trgovin, prihodnost ni svetla

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Diskontne trgovine se soočajo z velikimi izzivi, saj kupci spreminjajo svoje nakupovalne navade.

Nekdaj zelo priljubljena veriga diskontnih trgovin Big Lots v ZDA je te dni razglasila bankrot. Napovedali so, da bodo zaprli najmanj 300 trgovin, poroča Kurir.rs.

Podjetje ima že skoraj šestdesetletno tradicijo, vendar so se v zadnjih letih znašli v težavah. Vodstvo je že nekaj časa opozarjalo, da je prihodnost negotova in njihovo preživetje pod vprašajem. Žal jim težav ni uspelo rešiti, saj so zdaj uradno razglasili stečaj, znano pa je že tudi, da je Big Lots kupilo zasebno podjetje Nexus capital management.

"Upamo, da bomo z novimi lastniki, ki verjamejo v našo idejo in zagotavljajo finančno stabilnost, pospešili izboljšanje našega poslovanja," je med drugim dejal direktor Big Lots Bruce Thorne.

Morda vas zanima tudi:

Diskontne trgovine v ZDA se sicer soočajo z velikimi izzivi, saj so kupci močno spremenili svoje nakupovalne navade. Iščejo predvsem kakovost, a ne nujno po nižji ceni, kar vpliva na poslovanje diskontov, ki se ponašajo prav z izjemno nizkimi cenami (npr. vse po en dolar in podobno).

K tej situaciji so prispevali številni gospodarski dejavniki, vključno z inflacijo in naraščajočimi obrestnimi merami. Podjetje Big Lots je za zdaj napovedalo zaprtje približno 300 od 1400 trgovin po vseh ameriških državah.

Konkretnih lokacij še niso navedli, so pa opozorili, da se bodo v prihodnosti zaprle še druge lokacije, saj želijo, da bi bilo poslovanje čim učinkovitejše.

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec