E. Č. | 5. 7. 2024, 09:18

Zaposleni v znanem podjetju na robu obupa: brez plač že dva meseca, obrati mirujejo, najhujše pa šele sledi

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Namesto da bi razmišljali o tem, kam na dopust, se delavci znanega podjetja z grozo v očeh sprašujejo, kako preživeti.

Podjetje BBS Autotechnik s sedežem v Nemčiji je priznano v avtomobilski industriji, specializirano za proizvodnjo visokokakovostnih platišč. Z več kot 50-letnimi izkušnjami in bogato zgodovino inovacij je BBS postalo sinonim za zanesljivost, zmogljivost in estetsko dovršenost. Njihova platišča so priljubljena tako med proizvajalci avtomobilov kot med ljubitelji avtomobilizma po vsem svetu. S stalnim vlaganjem v raziskave in razvoj ter uporabo naprednih tehnologij BBS zagotavlja, da njihovi izdelki izpolnjujejo najvišje standarde kakovosti in varnosti. Podjetje je še posebej cenjeno v svetu motošporta, kjer njihova platišča igrajo ključno vlogo pri doseganju najboljših rezultatov na tekmovanjih.

Sliši se lepo, kajne? Res se, toda trenutna realnost podjetja iz kraja Fichtenberg v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg je precej manj prijetna. BBS zaradi spora glede blagovne znamke preživlja katastrofalne čase, podjetje stoji na vse bolj trhlih temeljih, številni pa se bojijo, da ga bo doletel klavrn konec. Kot poročajo lokalni mediji, zaposleni že dva meseca niso bili plačani za svoje delo in se bojijo, da bodo že v kratkem ostali brez služb. Obrati menda stojijo, BBS naj bi bil na robu stečaja.

Ob tem je zanimivo, da to ni nekaj, kar bi se podjetju zgodilo prvič. Dejansko je v preteklosti že kar štirikrat razglasil stečaj, zdaj pa se zgodovina očitno ponavlja. Namesto na dopust torej na borzo dela? Žal je to za številne zaposlene v tem podjetju še kako možen scenarij ...

Novo na Metroplay: "Oglaševalci imamo ogromno odgovornost do jezika!" | Medeja Kraševec Žnidarec