14. 7. 2024, 22:05 | Vir: STA

Biden bo Američane nagovoril iz Ovalne pisarne. To predsedniki ZDA storijo le v primeru ...

Profimedia

Pred tem je v kratki izjavi pozval k enotnosti, kot je poudaril, je ta v tem trenutku najbolj pomembna.

Ameriški predsednik Joe Biden je na krajši popoldanski konferenci v Beli hiši v luči poskusa atentata na kandidata na prihajajočih predsedniških volitvah Donalda Trumpa dejal, da se morajo Američani zdaj "združiti kot narod". Dodal je, da za zdaj ni znan noben motiv domnevnega strelca, poročajo tuje tiskovne agencije.

Biden je dejal tudi, da bo na to temo kasneje v dnevu nagovoril narod iz Ovalne pisarne, kar je korak, ki ga predsednik naredi le v času resne krize, je poročala AFP.

Na kratko govoril s Trumpom

Predsednik Biden je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v kratki izjavi dejal, da je "enotnost najbolj nedosegljiv cilj od vseh, nič ni pomembnejšega od tega v tem trenutku". Dejal je, da je imel v soboto kratek, a dober pogovor s Trumpom, svojim tekmecem na prihajajočih ameriških predsedniških volitvah, ki ga sicer, kot poroča AFP, redno označuje kot grožnjo demokraciji.

Biden je povedal, da motivi strelca, 20-letnega Thomasa Matthewa Crooksa, ostajajo neznani, in ljudi pozval, naj ne sklepajo, kakšni motivi so bili za atentatom. "Poskusi atentata so v nasprotju z vsem, za kar se zavzemamo kot narod, z vsem. To ni Amerika, tega ne moremo dovoliti," je kot je poročala poljska tiskovna agencija Pap, povedal Biden.

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković