25. 5. 2022, 11:59 | Vir: STA

Bombni preplah: evakuirali več sto učencev

Slika je simbolična.

Profimedia

Prijav o podtaknjenih bombah je vedno več, a policija vsako resno vzame v obravnavo. Tarči anonimnih prijav sta bila poleg šol in sodišč tudi letališče Konstantin Veliki v Nišu in znamenita stavba Beograđanka.

V Sarajevu so evakuirali nekaj sto učencev iz več osnovnih šol, potem ko so te prejele obvestilo o podtaknjenih bombah. Grožnje z bombami v Sarajevu so v zadnjih tednih postale že stalnica, najpogosteje pa se nanašajo na šole in sodišča.

Grožnjo z bombami je policija prejela prek elektronske pošte, šlo pa je za šole v štirih krajevnih skupnostih v Sarajevu.

Policija je po prejemu obvestila iz preventivnih razlogov takoj evakuirala vse učence in učitelje, je sporočil tiskovni predstavnik policije Mirza Hadžiabdić. Na teren so takoj napotili posebne policijske enote, ki preiskujejo prostore.

Vse prijave do sedaj lažne

Najpogostejše tarče groženj z bombami v BiH so šole in sodišča v Sarajevu. Ko so sodišča od 10. maja tri dni zapored prejemale grožnje z bombami, so ta morala odpovedati 670 sodnih obravnav.

Anonimne grožnje z bombami so postale stalnica tako v Bosni in Hercegovini kot v Srbiji, vse pa so se doslej izkazale za lažne.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk