Uredništvo | 28. 6. 2024, 08:41

Brezdomec našel denarnico z 2000 evri in jo odnesel na policijo: kar je sledilo, je šokiralo vse

Profimedia

Na tleh je našel denarnico s skoraj 2000 evri. Odnesel jo je na policijo, nato pa ...

Kdo pravi, da se življenje čez noč ne more spremeniti na boljše? Zgodba brezdomca iz Amsterdama na Nizozemskem priča o tem, da se tudi poštenost splača. Hadjer Al-Ali je 33-letni moški, ki se mu je življenje povsem postavilo na glavo, potem ko se je odločil, da ne bo zadržal denarnice, ki jo je našel na ulici. V njej je bilo približno 2000 evrov, a čeprav bi marsikdo denar brez dvoma "pobasal" v svoj žep in se delal, kot da se ni nič zgodilo, se je Al-Ali odločil za drugačno potezo. Ker v denarnici ni bilo dokumentov, s pomočjo katerih bi jo vrnil lastniku, je odšel na policijo. Tja je odnesel denarnico, ki jo je našel na amsterdamski železniški postaji med nabiranjem praznih plastenk, in … obogatel!

Ko je njegova zgodba po zaslugi policije - ta je poštenemu brezdomcu v znak hvaležnosti za poštenost nagradila s 50 evri - prišla v javnost, so ljudje na svetovnem spletu začeli zbirati donacije za poštenega brezdomca, ki je zgolj v enem dnevu prejel kar 34.102 evra! Denar je prispevalo več kot 2800 ljudi, Al-Ali, sicer oče dveh otrok, pa ne skriva čustev. 

Profimedia

"Želim se zahvaliti vsem, vsem, vsem... Ne morem opisati, kako se trenutno počutim... Prejel sem ogromno sporočil z najlepšimi besedami. Ne najdem besed, ne vem, kaj naj rečem, poln sem adrenalina," je s solzami v očeh razlagal Al-Ali in dodal, da si bo zdaj končno lahko uredil svoje življenje. Med drugim je dobil tudi ponudbo za službo v gradbenem podjetju, v prvi vrsti pa si želi priti do stanovanja, da mu ne bo več treba spati na ulicah Amsterdama.