E. Č. | 12. 7. 2024, 10:45

Kontroverzni politik si je naročil znano slovensko pijačo: poglejte njegovo reakcijo (FOTO)

Instagram

Jasno je dal vedeti, kaj si misli o znani slovenski pijači.

Cockta je priljubljena brezalkoholna pijača, ki izvira iz Slovenije in je bila prvič predstavljena že davnega leta 1953. Ustvarjena je bila kot odgovor na takratno naraščajočo priljubljenost ameriških gaziranih pijač, v nekdanji skupni državi se je je sprva držal kar vzdevek Jugokola.

Cockta ponuja edinstven okus, ki izhaja iz kombinacije zelišč, sadja in naravnih arom. Glavna sestavina pijače je šipek, ki ji daje značilen sladko-grenek okus. S svojo edinstveno recepturo brez kofeina in fosforne kisline predstavlja osvežujočo alternativo klasičnim gaziranim pijačam. Cockta je hitro postala simbol jugoslovanskega časa in je do danes ohranila svoj kultni status, priljubljena pa je tako med mladimi kot starejšimi generacijami. In očitno si jo je v mlajših letih rad privoščil tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić si je v tem tednu ogledal, kako poteka obnova avtoceste Studenica-Rudno, hkrati pa se je ustavil tudi v eni od tamkajšnjih restavracij, kjer je žejo pogasil kar s cockto. "Cockta je bila pijača moje mladosti in danes, po stotih letih, sem jo pil v kraju Rudno. Hvala gostiteljem, lastnikom apartmaja Vidovdan, za gostoljubje," je ob tem na Instagramu zapisal Vučić, ki je brez dvoma naredil dobro reklamo za pijačo iz Slovenije. Vprašanje le, ali sploh še obstaja kdo izven Srbije, ki si želi, da bi mu "dobro" reklamo naredil Aleksandar Vučić ...

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija