R.S. | 22. 10. 2024, 09:59

Moški kupil Kraševo čokolado: ko jo je odprl, ni mogel verjeti svojim očem (FOTO)

Facebook/Halo, inspektore/fotomontaža

Kaj je našel v priljubljeni čokoladi?

Podjetje Kraš, ki ima sedež v Zagrebu, je eno najstarejših in najbolj prepoznavnih podjetij v regiji. Med njihovimi najbolj znanimi izdelki so bajadere. Gre za luksuzno sladico, sestavljeno iz dveh plasti: ena je narejena iz fine mešanice mletih oreškov (najpogosteje mandljev in lešnikov), druga plast pa je čokoladna.

Te plasti skupaj ustvarjajo bogato, kremasto teksturo z izrazitim okusom oreščkov, vse skupaj pa je obdano s temno čokolado, ki pralinejem doda rahlo grenkobo in uravnoteži sladkost.

Neprijetno presenečenje

Nekomu pa priljubljena sladica ne bo ostala v lepem spominu. V trgovini Interspar v hrvaški Koprivnici je moški kupil bombonjero Bajadero, v kateri je pozneje našel bele črve. Bajadera je imela rok uporabe do 2. januarja 2025. Fotografije črvov v sladici so zaokrožile po družbenih omrežjih. 

Index.hr poroča, da je to že tretjič, ko so v isti trgovini našli črve v Bajaderi. Našli so jih tudi januarja in junija letos. Takrat so bili črvi rjavi in podolgovati. 

Krivi so neprimerni pogoji skladiščenja

Hrvaški mediji poročajo, da se je podjetje Kraš hitro odzvalo na obtožbe. Zapisali so, da so njihovi produkti občutljivi na pogoje skladiščenja. Če izdelek ni pravilno shranjen ali je v bližini moke, lahko pride do okužbe z ličinkami moljev. "Na trgu žal ne moremo popolnoma nadzorovati pogojev skladiščenja," je sporočilo podjetje. 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil