T. R. | 15. 10. 2024, 15:24

Grozljivo pričanje osumljenca za umor male Danke: "Bila je živa, premikala je roke!" Šok, ko je razkril, kaj je sledilo

Družbena omrežja

Objavljeno je bilo pričanje Srđana Jankovića, enega od dveh osumljenih za umor Danke Ilić. 

Srđan Janković, eden od dveh osumljenih za umor Danke Ilić, je bil v preiskavi že štirikrat zaslišan: enkrat na policijski postaji in trikrat na višjem državnem tožilstvu. Njegova izjava je zapisana na osmih straneh obtožnice, ki ga skupaj s kolegom Dejanom Dragijevićem bremeni umora deklice, vendar še ni potrjena. 

Srđan Janković, sicer uslužbenec komunalnega podjetja Vodovod iz Bora, je na zaslišanju razkril, da je usodnega 26. marca z Dragijevićem prišel v Banjsko Polje. Prispela sta okoli 13.20 in delo končala v pol ure. Šla sta na glavno ulico in pot nadaljevala do zapuščene hiše.

"Tam je Dejan Dragijević ustavil vozilo in šla sva na 'kratko potrebo'. Nikogar nisem videl, niti slišal," je po poročanju Blica na zaslišanju na policijski postaji povedal Janković. Zapeljala sta vzvratno, da bi obrnila vozilo, nato pa sta v nekaj trčila. Dragijević je na tisti točki izstopil iz avta. 

Pixell/Bobo/Nova RS/fotomontaža

Janković je opisoval, kako je videl, da je njegov kolega v prtljažnik položil nezavestnega otroka, ki je takrat še premikal roke. Opazil je, da je šlo za punčko z daljšimi lasmi, ki je bila oblečena v olivno zeleno jakno in roza hlače. Potem je sedel nazaj v avto in ga prosil, da naj odpelje.

Dragijevića je vprašal, kaj naj stori v nadaljevanju, slednji mu je zabrusil: "Je že mrtva! Si bova že nekaj izmislila in truplo nekje odvrgla." Ko sta prišla do deponije, mu je Dragijević dejal, naj zaustavi vozilo. Takrat deklica ni več kazala znakov življenja in otroka je dvignil, da ga odnese. Dragijević je hodil pred njim in pokazal, kje naj deklico odvrže. Truplo je odvrgel na kup smeti, nato sta se vrnila v podjetje.

Kasneje, ko je z direktorjem na Banjskem Polju iskal deklico, se je pretvarjal, da ne ve, kje se nahaja, čeprav je točno vedel, kaj se je zgodilo. Naslednji dan, ko sta se z Dragijevićem z istim vozilom odpravila v Banjsko Polje, je sodelavec poudaril, da morata truplo odstraniti. Odgovoril mu je, da to ne bo možno, ker je na lokaciji preveč policije.

Nova.rs

Ni želel povedati, kam je skril truplo 

28. marca mu je Dragijević povedal, da je situacijo uredil. "Vprašal sem ga, kam je skril truplo, a je povedal, da to ni moja stvar. Nisem vedel, da je otroka zadušil, dokler mi ni tega povedal na policijski postaji," je svoje pričanje sklenil Janković. 

Spomnimo, Danka Ilić je izginila konec marca, njenega trupla pa še vedno niso našli. Tožilstvo v Zaječarju je pred dnevi vložilo obtožnico proti dvema osumljencema zaradi umora deklice. 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil