T. R. K. | 4. 6. 2024, 09:40

Se obeta zasuk v preiskavi? Dankina mama povedala več o podrobnostih šokantnega telefonskega klica, ki ga je prejela pozno ponoči

Nova.rs

Osumljeni za umor Danke Ilić bo v ponedeljek prvič podal svoj zagovor. Mama Danke je povedala tudi nekaj več o klicu, ki ga je prejela pozno ponoči. 

Več kot dva meseca sta minila od izginotja dveletne Danke Ilić iz srbskega mesta Bora. Osumljeni za njen umor bo svoj zagovor prvič podal na zaslišanju, ki je napovedano za ponedeljek. Odvetniki pravijo, da bi pričanje lahko končalo celotno zadevo oziroma določilo nadaljnji potek preiskave, poroča Dnevnik.hr.

Odvetnik Nikola Lazić je dejal, da so bile storjene napake, policija je preiskavo vodila javno, najvišji uradniki, ki niso pristojni za vodenje preiskave, pa so podrobnosti o umoru deklice predstavili, še preden je bila preiskava uradno zaključena. "Po izločitvi več kot 500 zadev, ki bi lahko bile dokaz, smo spet na začetku, tožilstvo pa se ne oglaša," pravi Lazić. 

Družbena omrežja

Družina Danke med iskanjem otroka šla skozi čustveni pekel 

Mati deklice je medijem povedala, kako je družina šla skozi čustveni pekel med iskanjem otroka in kako težko je bilo šele, ko so izvedeli, da je bila umorjena. "Ljudje so nas klicali s skritih številk in policija je poskušala raziskati vse klice, ki so nam bili namenjeni. Eden je zelo izstopal, saj nas je nekdo klical prav tisto noč, ko je izginila Danka, bilo je okoli druge ure po polnoči. V ozadju smo namreč lahko slišali glas, ki je govoril: 'Mama, mama'. To nas je zelo prestrašilo," je povedala mati umorjene. 

Policisti so izsledili klic, za katerega se je izkazalo, da ga je izvedel mladenič, ki se je želel pošaliti. Mama je ob tem povedala, da je bila tako razočarana nad prebivalci Bora, ki so širili laži, da se je odselila v Nemčijo. Tam je ostala in čaka na informacije o hčerki. 

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković