T. R. | 11. 9. 2024, 14:24

Razkrili, kaj je videti na posnetkih na dan, ko je izginila mala Danka Ilić: Jasno je, kdo je govoril resnico

Pixell/Bobo/Nova RS/fotomontaža

Trupla deklice Danke Ilić še vedno niso našli. 

Preiskava umora dveletne Danke Ilić se bliža koncu, uradno pa so prispeli še zadnji rezultati nadzornih kamer na Banjskem Polju, kjer je deklica izginila. Kot je izvedel Kurir, so izsledki izvedenstva teh nadzornih kamer pokazali, kdo je med pričanjem pred pristojnim tožilstvom govoril resnico.

"Na posnetku pred vrati hiše družine Ilić lahko vidimo trenutek, ko mama Ivana zapusti stanovanje in z otrokom vstopi v dvigalo stavbe," je povedal vir. Povedal je, da je vse, kar so posnele kamere, primerjal z izjavami Dankinih staršev in ni bilo opaziti odstopanj, poroča Dnevnik.hr. 

Opravljeni so bili tudi novi strokovni pregledi kamer na Banjskem polju, na katerih je usodnega dne, ko je Danka izginila in na posnetku so bila videna še druga vozila. Sicer sumijo, da sta deklico 26. marca s službenim avtomobilom zbila dva uslužbenca Vodovoda, zakopala pa naj bi jo na odlagališču odpadkov. Truplo deklice sicer še vedno ni najdeno.

Družbena omrežja

 

"Na posnetkih v Banjskem Polju, ki so jih naknadno pridobili, so bila opažena še nekatera vozila. Vendar pa so z nadaljnjimi analizami ugotovili, da ni ujemanja, torej osebe, ki so bile opažene v avtomobilih v Banjskem Polju, nimajo nobene zveze z Danko Ilić," so izpostavili. Predvidevajo tako, da dodatnih preverjanj ne bo, sploh ker so bile vse priče, ki so bile privedene, že zaslišane, še poroča Kurir.

Umora sta še vedno osumljena edina povezana z izginotjem deklice: Dejan Dragijević in Srđan Janković, delavca Vodovoda iz Bora, vendar pa preiskava še poteka. Pripor so jima podaljšali do 26. septembra, rok za obtožnico pa je 4. oktober. 

Novo na Metroplay: Ninna Kozorog prekinila molk | N1 podkast s Suzano Lovec