T. R. K. | 19. 6. 2024, 17:53

Odmevni primer izginotja Danke Ilić: kaj je tokrat povedal eden od osumljenih umora?

Filip Krainčanić/Goran Srdanov/Nova.rs

Obtoženi za umor Danke Ilić je povedal več podrobnosti. 

Na Višjem državnem tožilstvu v Zaječarju so danes ponovno zaslišali Srđana Jankovića, enega od dveh osumljenih za umor deklice Danke Ilić na Banjskem Polju. Janković je ostal je pri prvi izjavi, da je bil usodnega dne na Banjskem polju, a da male Danke ni videl in da je ni zbil s službenim avtomobilom. Po informacijah portala Nova.rs je sicer danes odgovarjal na dodatna vprašanja tožilke o okoliščinah usodnega dne na Banjskem polju.

Janković je podrobneje pojasnil dogajanje usodnega dne, natančneje vse, kar je bilo tožilcu po prvem zaslišanju nejasnega. Povedal je, da je bil razlog, da se je ustavil na deponiji na Starobanjski poti ta, da je moral opraviti telefonski klic, poroča Index.hr.

Pronadjime.mup.gov.rs

Janković je sicer na prejšnji obravnavi v začetku junija potrdil, da je bil usodnega dne v omenjeni vasi v okolici Bora s kolegom iz Vodovoda Dejanom Dragijevićem, a tudi zanikal, da sta tistega dne videla Danko Ilić, pa tudi, da sta jo zbila s službenim avtomobilom.

Danka je izginila  26. marca v Banjskem Polju pri Boru v Srbiji, policija pa je kasneje ugotovila, da sta jo umorila delavca komunalnega podjetja, čeprav še do danes niso našli njenega trupla.

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil