T. R. | 26. 8. 2024, 17:13

Primer, ki buri duhove: oglasil se je oče Danke Ilić in objavil ... (FOTO)

MUP Srbije/osebni arhiv

Pretresljiv primer izginotja deklice še vedno ni razrešen. 

Pet mesecev po izginotju dveletne Danke Ilić v Banjskem Polju v Srbiji se je oglasil njen oče Miloš Ilić, ki je na družbenih omrežjih delil ganljivo objavo. Na fotografiji je mala Danka v vozičku, bratec pa stoji poleg nje in jo objema. V opis fotografije je Dankin oče v spomin na izginotje svoje hčerke vpisal le emotikon srca, poroča Dnevnik.hr.

Sicer sumijo, da sta jo ubila delavca Vodovoda iz Bora, Dejan Dragijević in Srđan Janković, proti katerima Višje državno tožilstvo v Zaječarju vodi preiskavo, a še vedno brez obtožnice in še vedno brez trupla deklice, ki še ni najdeno. 

Facebook

Nazadnje so Danko videli 26. marca

Danko so nazadnje videli 26. marca, ko je z mamo in bratom prišla v Banjsko polje, kjer so se igrali na dvorišču, s katerega je deklica v nekem trenutku pobegnila. Dragijević je najprej priznal, da so jo zbili z avtom in zakopali na deponiji, truplo pa naj bi pozneje prestavila z očetom in bratom. Brat je umrl v priporu, Janković se je sprva branil z molkom. Nato si je premislil in dejal, da deklice ni nikoli videl.

Tudi Dragijević je naknadno spremenil pričanje in trdil, da Danke sploh ni videl. Čeprav so policisti trdili, da so jih sledi pripeljale do osumljencev, kot je znano, v avtomobilu niso našli dekličine DNK. Preiskana so bila odlagališča, hiše osumljencev, kanjoni ... O Danki pa še vedno ni sledu.

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac