T. R. K. | 26. 6. 2024, 16:00

Nov preobrat v odmevnem primeru Danke Ilić: kaj je tokrat povedal osumljenec?

Osebni arhiv/Goran Srdanov/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs

Primer umora male Danke Ilić se dodatno zapleta, potem ko je osumljenec Dejan Dragijević zahteval ponovno zaslišanje. 

Dejan Dragijević, eden od dveh osumljenih za umor dveletne Danke Ilić iz Banjskega Polja v Srbiji, zahteva ponovno privedbo in zaslišanje na tožilstvu. Dragijević je najprej priznal, da je njegov kolega Srđan Janković s službenim avtomobilom zbil Danko in jo nato ubil. 

Priznal je, da so nato truplo odvrgli na deponijo, a tudi, da je truplo čez dva dni preselil. Zdaj prek odvetnika zahteva ponovno zaslišanje, poroča Kurir in navaja, da bi to lahko razjasnilo ali še dodatno zapletlo preiskavo.  Truplo in kakršen koli DNK dokaz deklice do danes ni bil najden.

Pronadjime.mup.gov.rs

Med preiskavo je sicer umrl brat osumljenca Dragijevića - Dalibor Dragijević - in tudi njegova mati. Njegovega kolega Srđana Jankovića so prejšnji teden ponovno zaslišali in ostal je pri prvotni izjavi, v kateri je zatrdil, da male Danke tistega usodnega dne nista videla niti on niti Dragijević. Za začetek julija je razpisan tudi nov narok, kjer naj bi višje državno tožilstvo zaslišalo tri nove priče. Eden od njih je Borčan, druga dva pa sta prebivalca Brestovačke Banje. 

Deklico neizmerno pogrešajo

Pred kratkim je sicer Dankin oče v izjavi dejal, da potrebuje nadčloveško moč, da hodi v službo in služi denar za preživetje družine in da se trudi biti dober oče svojemu triletnemu sinu. Pojasnil je, da vsi trije z njegovo nosečo ženo Danko neizmerno pogrešajo. Dodal je, da imajo vsak dan pred očmi njene stvari in da se preprosto ne morejo sprijazniti, da je več ni, povzema Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak