T. R. K. | 9. 7. 2024, 15:52

Bomo končno izvedeli, kje je Dankino truplo? Moški, ki je priznal, da je deklico zadavil, je sporočil, da ...

Sanja Sovrlić/N1/osebni arhiv

Odmeven primer umora deklice Danke Ilić se nadaljuje. 

26. marca je na Banjskem polju pri Boru izginila dveletna srbska deklica Danka Ilić, policija pa je po 10-dnevnem iskanju in podrobnem preverjanju vseh sledi in informacij prijela Srdjana Jankovića in Dejana Dragijevića iz Bora, ki sta osumljena, da sta z avtom zbila deklico, nato pa njeno truplo dala v prtljažnik avtomobila in jo odpeljala na deponijo. 

Dragijević je kasneje v sojenju priznal, da je punčko zadavil z rokami. Dogodek naj bi se zgodil 26. marca, ob njem pa naj bi bil Janković, njegov sodelavec iz JKP Vodovod. Truplo naj bi še istega dne prepeljali na deponijo, a so ga večkrat selili. Janković je po drugi strani na tožilstvu vse predhodno povedano dvakrat zanikal. Dragijevića bodo sedaj ponovno zaslišali v četrtek, so za Blic potrdili na višjem državnem tožilstvu v Zaječarju, poroča Dnevnik.hr. 

Spomnimo, da je po aretaciji priznal umor Danke Ilić in ga podrobno opisal policiji in tožilstvu. "Izjavil je, da je bil sopotnik v službenem vozilu fiat panda, za volanom pa je sedel njegov kolega Srđan Janković. Priznal je tudi, da je Janković z avtom podrl deklico, ki je bilo na cesti in jo nato odnesel v vozilo na zadnji sedež, kjer jo je zadavil z golimi rokami," je takrat vir opisal, kaj je na sojenju povedal osumljeni. Dodal je, da čeprav je osumljeni Dragijević do potankosti opisal zločin in priznal zločin, razkril pa tudi vlogo svojega sodelavca, osumljenega Jankovića, ni želel razkriti, kje je truplo dekleta.

"Povedal je, da so nato truplo odpeljali na deponijo na Starobanjski poti, a da je truplo preselil čez dva dni, 28. marca. Natančne lokacije pa ni razkril," se spominja vir. Zakaj se je Dragijević odločil zahtevati ponovno zaslišanje, ni znano.

Družbena omrežja

Dragijević želi ponovno zaslišanje

"Preko svojega odvetnika je tožilstvu poslal pisno vlogo, v kateri je navedel, da želi, da ga tožilka ponovno posluša, da bi pojasnil svojo prejšnjo izjavo," pravi vir in spomni, da je drugoosumljeni Srđan Janković po tem, ko se je zagovarjal z molkom, pred dobrim mesecem odločil spremeniti svoj zagovor, tako da je zanikal storitev očitanega mu kaznivega dejanja.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija