T. R. K. | 1. 7. 2024, 12:42

Odmeven primer Danke Ilić še ni zaključen: Zakaj je bila ta oseba do zdaj tiho? Razkrito, zakaj bo njeno pričanje ključno

Nova.rs/Goran Srdanova/osebni arhiv/fotomontaža

V petek je predvideno zaslišanje treh prič, ena od njih pa bi lahko bila ključna za primer. 

Višje državno tožilstvo v Zaječarju je razpisalo zaslišanje novih prič v preiskavi umora dveletne Danke Ilić iz Bora, ki naj bi jo ubila delavca borskega vodovoda, Dejan Dragijević (50) in Srđan Janković (50). Zaslišanje ene od teh prič je zelo pomembno za preiskavo, poroča Dnevnik.hr. Prvi dve priči sta soseda družine Ilić iz Banjskega Polja, od katerih ne pričakujejo, da bosta povedala karkoli bistvenega za primer. 

Pristojne pa je kontaktiral še moški iz Bora, pričanje katerega pa bi lahko bilo odločilno: pravi namreč, da je bil ob istem času, ko naj bi osumljenca na deponiji odvrgla truplo, tam tudi sam, saj je ravno takrat bil na rekreativnem teku po okolici. Kaj točno je videl in zakaj se do zdaj ni javil, pa bo znano v petek, ko ga bodo zaslišali.

Pixsell

Obstaja možnost, da bo njegovo pričanje dokazalo, da so umorjenega otroka res odvrgli na smetišče, piše Kurir. Osumljeni Dejan Dragijević je sicer na zaslišanju na tožilstvu po aretaciji kaznivo dejanje priznal in ga podrobno opisal, je pa zahteval ponovno zaslišanje, temveč je njegova odvetnica razkrila, da še ni dobila odgovora, ali bo tožilstvo sprejelo ponovno zaslišanje. V obrazložitvi, zakaj želi dodatno zaslišanje, je Dragijević dejal, da ga želi  "zaradi razjasnitve okoliščin in predstavljenih dejstev, ki jih je v zapisnik vnesel na obravnavi 5. aprila 2024."

Novo na Metroplay: Z Manco Trampuš o ustvarjanju s Koala Voice in vlogi pojoče krave