T. R. K. | 11. 7. 2024, 11:47

Velik preobrat v primeru Danke Ilić: osumljeni spet stopil pred tožilko in s svojimi besedami šokiral vse

Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs; privatni arhiv

Osumljeni je ponovno stopil pred tožilko. 

Na višjem državnem tožilstvu v Zaječarju je osumljeni za umor Danke Ilić Dejan Dragijević znova stopil pred tožilko, da bi pojasnil svoje prejšnje izjave. Obravnava se je začela ob 10. uri. Dragijević je po prvih informacijah zdaj dejal, da ni ubil Danke Ilić.

"Zdaj vse zanika. Dejal je, da otroka usodnega dne na cesti v Banjskem polju sploh ni videl. Dejal je, da je ni dal v avto in da je ni davil ter da trupla ni vrgel na smetišče, zdaj je povedal skoraj isto zgodbo kot njegov kolega," je povedal vir, seznanjen s primerom.

Dragijević je nedavno prek odvetnika sicer podal pisno vlogo in zahteval, da ga tožilka ponovno posluša.

MUP Srbije/osebni arhiv

Kaj je Dragijević povedal v prvi izjavi? 

Dragijević je v prvi izjavi na VJT v Zaječarju sicer povedal, da je bil sopotnik v službenem avtomobilu, za volanom pa je sedel njegov kolega Srđan Janković. "Priznal je, da je Janković z avtom podrl dekle, nato pa jo je dal v avto in zadavil," je razkril vir, seznanjen s primerom, piše Blic. 

Dragijević je zločin podrobno opisal in priznal svojo vlogo ter razkril Jankovićevo vlogo pri grozljivem zločinu. Ni pa razkril, kje je truplo dekleta. Povedal je le, da so ga odpeljali na deponijo, a da so ga čez dva dni prestavili, pri tem pa sta mu pomagala oče Radoslav in brat Dalibor. Natančne lokacije ni razkril.

Janković se je na zaslišanju po aretaciji branil z molkom, nato pa je v začetku junija v celoti zanikal, da bi imel karkoli opraviti z izginotjem in umorom dekleta iz Bora.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija