T. R. K. | 9. 7. 2024, 14:43

Tragično: v razgretem audiju umrl dojenček

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Na Nizozemskem je zaradi vročine v avtu umrl dojenček. 

Lani junija je Slovenijo pretresel primer, ko je v razgretem avtu v naselju Sveti Lovrenc pri Preboldu umrl dojenček. Tokrat podobna pretresljiva zgodba prihaja Iz Nizozemske. V zapuščenem avtomobilu na cesti v Rotterdamu so namreč opazili dojenčka.

Na prizorišče je malo po 17. uri prihitela skupina policistov, reševalcev in gasilcev, vendar so bili prepozni. Dojenčkovo stanje je bilo slabo že, ko so razbili zadnje sovoznikovo steklo in otroka na hitro odstranili iz avtomobila. Kljub prizadevanjem, da bi njegovo življenje rešili, je dojenček posledično umrl. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Policija je sicer sporočila, da so pridržali enega moškega, vozilo, znamke audi Q2, v katerem so našli dojenčka, pa je imelo belgijske registrske tablice. "Na žalost je otrok umrl in policija preiskuje okoliščine," je za X sporočila rotterdamska okrožna policija, poroča NL Times.

Ko so otroka našli, je bila sicer zunanja temperatura nekaj več kot 20 stopinj Celzija. V podobnih razmerah se lahko temperatura v kabini zaprtega vozila v 10 minutah dvigne na 30 stopinj, v 35 minutah na 40 stopinj, po 90 minutah pa se lahko približa 50 stopinjam. Tveganje za vročinski udar se sicer začne, ko se telesna temperatura dvigne nad 39 stopinj.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija