N. Vo. | 19. 7. 2024, 23:26

Donald Trump hvaležen za svojo ženo: "Globoko sem počaščen, da se mi je pridružila moja soproga Melania"

profimedia

Na Nacionalni konvenciji ameriških republikancev v Milwaukeeju se je zgodil dogodek, ki je pritegnil veliko pozornosti - javni nastop Donalda Trumpa in njegove soproge Melanije Trump.

Na odru se je republikanskem predsedniškem kandidatu pridružila tudi njegova žena, Melania Trump. Njena podpora na tako pomembnem političnem dogodku je bila ključna, še posebej po poskusu atentata nanj.

profimedia

54-letna Slovenka je izstopala v elegantnem rdečem kostimu, ki je sovpadal s Trumpovo vselej rdečo kravato, že ob prihodu pa je požela bučen aplavz delegatov. Govorila ni, a njen soprog jo je v svojem govoru posebej omenil: "Globoko sem počaščen, da se mi je pridružila moja soproga Melania," kar je sprožilo spodbudno ploskanje in vzklike. CNN je celo izpostavil njen odziv - nasmeh in mahanje množici.

profimedia

Trump se ji je zahvalil za ganljivo pismo, ki ga je napisala po atentatu. V pismu je se je Melania zahvalila tajni službi in organom pregona za zaščito njenega moža. Omenila je, kako je atentat ogrozil življenje njene družine in poudarila, da je njen mož ne le politična osebnost, temveč tudi ljubeč človek. Pismo je naletelo na velik odziv - pričakovane pohvale med republikanci in kritike med demokrati, ki so dvomili v njegovo pristnost.

Trumpov zakon z Melanio je njegov najdaljši. Mediji so poročali, da je Melania pred kratkim dosegla nova določila v predporočni pogodbi, ki naj bi v primeru ločitve zagotovila boljšo prihodnost njej in njunemu sinu Barronu. Vendar naj ločitve ne bi bilo na vidiku. Znana novinarka in poznavalka republikanske politike, Megyn Kelly, je izjavila, da Melania ostaja ob Trumpu, ne glede na to, kakšen je njun zakon za zaprtimi vrati.

profimedia

Na konvenciji je izstopala tudi Trumpova družina. Ena izmed govork je bila njegova vnukinja Kai, ki je imela svoj prvi javni govor. Povedala je, da je Trump zanjo običajen dedek: ljubeč, smešen in spodbujajoč. Izpostavila je, da skupaj igrata golf ter da jo občasno pokliče tudi v šolo, tako da ga mora poklicati nazaj.

profimedia

Retorika Donalda Trumpa na konvenciji je bila drugačna od tiste, ki smo jo bili vajeni do sedaj. Bil je umirjen, kar naj bi po mnenju analitikov pritegnilo neodločene volivce. Družinska podoba, ki jo je predstavil, naj bi mu pomagala v volilni kampanji, čeprav je do novembrskih volitev še daleč, in ni povsem jasno, kdo bo njegov demokratski nasprotnik.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija