T. R. K. | 21. 6. 2024, 20:23

Pretresljivo: družinski pes ubil komaj sedemmesečnega dojenčka

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Po napadu psa je umrl sedemmesečni otrok.

Leta 2021 je Slovenijo pretresel odmeven primer, v katerem je zaradi ugriza psa življenje izgubila osemletna deklica. Pred meseci smo lahko slišali tudi grozljiv primer iz Italije: v kraju Campolongo blizu mesta Salerno sta dva pitbul terierja pokončala 15-mesečnega otroka. Tokrat pretresljiv primer prihaja iz Anglije. V Convertyju je namreč hišni pes ubil sedemmesečnega otroka. 

Deklica Elle Doherty je utrpela hude poškodbe glave, po tem, ko jo je na njihovem domu ugriznil hišni ljubljenček, je sporočila policija West Midlands. Dodali so, da so policisti in reševalci sicer prispeli na naslov Shorncliffe Road "v nekaj minutah" po klicu v nedeljo, malo po 15. uri. Elle so oskrbeli na kraju dogodka, nato pa so jo odpeljali v bolnišnico, vendar ji ni bilo več pomoči. Kmalu je namreč umrla, poroča Sky news.

Pes je bil registriran kot belgijski malinois, vrsta belgijskega ovčarja, ki sicer ne spada med nevarne pasme. V nedeljo so ga odstranili iz hiše in ga usmrtili. Policisti so ugotovili, da ni prišlo do kaznivega dejanja in sedaj pripravljajo spis za sodnega izvedenca. V izjavi so navedli še: "V teh tragičnih trenutkih so naše misli še naprej z družino, ki je prosila, da jo pustimo, da žaluje v zasebnosti."

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil