T. R. K. | 1. 7. 2024, 15:56

Kopalci na plaži prestrašeni: v morju so opazili nevarno ribo

Profimedia

V Grčiji so v morju opazili ribo, katere pik je zelo nevaren. 

V primeru, da se opravljate v Grčijo, bodite pozorni, saj se je je pojavila nevarna riba, ki bi za ljudi lahko predstavljala nevarnost. Riba morski zmaj, znana po svojem strupenem piku, se je znova pojavila v grških vodah in povzroča nelagodje med turisti, poroča Radio Sarajevo. 

Poletna sezona se je šele začela, vendar so številni turisti že povedali, da so videli to nevarno ribo, ki lahko povzroči neznosne bolečine. Oseba iz Lazarevca iz Srbije, ki je trenutno na počitnicah v Leptokariji v Grčiji, je svojo izkušnjo delila na Facebook strani Grčka info. Povedala je, da jo je v morju pičila riba morski zmaj. Opisuje, da je bila bolečina neizmerno močna. 

"Danes sem stopil na ribo morski zmaj in ker v tistem trenutku nisem vedel, za katero ribo gre, sem začel mesto pika hladiti z ledom, neznosne bolečine pa so postajale vse močnejše. Imela sem občutek, da mi nekdo lomi prste, oteklina se je vedno hitreje širila," je povedala. 

Profimedia

Oseba te izkušnje ni edina. Pred leti so številni turisti srečali to strupeno ribo že na obalah Grčije, pa tudi Hrvaške, Črne gore in Albanije, poroča Radio Sarajevo. Do pikov najpogosteje pride v plitvini, kjer te ribe težko opazimo. Po mnenju strokovnjakov je pomembno, da po piku ostanemo mirni.

Del telesa, kjer je prišlo do pika, moramo potopiti v čim bolj vročo vodo, saj toplota zmanjša učinek strupa. Po tem je potrebna prva pomoč v obliki injekcije ali antibiotikov. Simptomi vboda so huda bolečina, glavobol, občutek dušenja, slabost, oteženo dihanje, bolečine v predelu srca in povečano potenje. Obstaja tudi možnost, da pri srčnih bolnikih pride do infarkta. 

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak