R. K. | 25. 7. 2022, 16:09

Huda nesreča med avtomobilsko dirko na Hrvaškem: kaj se je zgodilo?

Profimedia/fotomontaža

Dirka na velikem mednarodnem avtomobilističnem tekmovanju pri naših sosedih se je končala tragično.

Hrvaško pretresa huda nesreča, ki se je med avtomobilistično driko Nagrada Hrvaške 2022 zgodila na dirkališču Grobnik. Eden od avomobilov, ki so sodelovali v dirki, je treščil v zaščitno ogrado, ob čemer je zadel sodnika in sodnico, ki sta bila ob progi. Eden od sodnikov je zaradi poškodb v bolnišnici umrl. Organizatorji so štiridnevno dirko po tragičnem dogodku prekinili. 

Tekmovalni avtomobil s polno hitrostjo trčil v zaščitno ograjo

Nesreča se se je zgodila ob koncu prvega dneva mednarodnega avtomobilističnega tekmovanja, ko je potekala enourna vzdržljivostna dirka razreda Endurance. Po poročanju hrvaškega Novega lista je v nekem trenutku eden od tekmovalnih avtomobilov nepričakovano s polno hitrostjo trčil v zaščitno ograjo. Vozilo je zaradi silovitega naleta vrglo čez ograjo, pri tem pa je enega od sodnikov hudo poškodovalo.

Oba udeležena sodnika so prepeljali v bolnišnico

Reševalci so nemudoma posredovali in nesrečnega sodnika prepeljali na urgentni oddelek bolnišnice Sušak. Sodnica, ki je bila tudi udeležena v nesreči, ni imela hujših poškodb, zato so jo najprej oskrbeli v reševalnem vozilu, nato pa tudi njo prepeljali v bolnišnico, kjer je ostala na preventivni kontroli. Kot kaže, je imela veliko srečo, saj je po neuradnih informacijah utrpela le nekaj manjših modric.

Hudo poškodovani sodnik je kmalu po prihodu v bolnišnico poškodbam podlegel. Zaradi tragičnega dogodka so organizatorji dirko prekinili. Trenutno poteka preiskava, vzrok za nesrečo pristojni še ugotavljajo.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije