R. K. | 2. 6. 2023, 14:49

Incident v Vatikanu: gol moški onečastil oltar v baziliki svetega Petra (verniki ogorčeni)

Profimedia

Mesto, na katerem je neznanec odvrgel svoja oblačila, ne bi moglo biti manj primerno. 

V Vatikanu je v četrtek popoldne prišlo do nenavadnega incidenta, med katerim so prijeli neznanega moškega, ki je popolnoma gol splezal na glavni oltar bazilike svetega Petra. Pri tem pa naj bi imel na hrbtu napisano sporočilo, s katerim je pozival k rešitvi ukrajinskih otrok. Fotografije ekscesnega ravnanja neznanega obiskovalca so kmalu zaokrožile tudi po družbnenih omrežjih.

Aretirala ga je švicarska garda

Incident se je zgodil v četrtek popoldne, tik pred zaprtjem bazilike, neimenovan vir pa trdi, da je imel moški na telesu tudi znake samopoškodb - na njegovem hrbtu naj bi bilo videti več ran in prask, ki si jih je domnevno povzročil z nohti. Fotografije incidenta, ki so jih posneli turisti, je objavilo tudi več italijanskih medijev. 

Ob fotografiji, ki je zaokrožila po Twitterju, je avtor zapisal, da se je moški pred ekscesnim dogodkom slekel in gol stopil na glavni oltar, kjer je protestiral proti vojni v Ukrajini. Moškega so kmalu aretirali pripadniki papeške švicarske garde in ga predali italijanskim policistom, poroča Reuters.

Podoben incident že leta 2016

To pa ni prvič, da se je nekdo slekel v prostorih znamenite vatikanske bazilike. Podoben incident se je zgodil že leta 2016. Takrat je to storil 44-letni moški z imenom Luis Carlo Giampaoli, ki so ga zaradi nespodobnega dejanja ravno tako aretirali. Na posnetkih takratnega incidenta je bilo videti, kako brez oblačil hodi gor in dol po baziliki in v portugalskem jeziku vzklika: "Dragi bratje in sestre, jaz sem iz Brazilije!" 

Glede na poročanje lokalnih medijev je Giampaoli po prijetju končal na psihiatričnem oddelku rimske bolnišnice Santo Spirito, piše Independent.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord