T. R. K. | 26. 7. 2024, 10:21

Ni mogel verjeti svojim očem: kar je med kopanjem odkril, mu je za vedno spremenilo življenje (FOTO)

Profimedia

40-letnik iz Indije je naletel na neverjetno najdbo.

Zadolženemu delavcu iz osrednje Indije in njegovi družini se je življenje za vedno spremenilo: odkril je namreč 19,22-karatni diamant, vreden skoraj 100.000 dolarjev oziroma okvirno 92.200 evrov.

Raju Gond je pred neverjetnim odkritjem zaslužil nekaj manj kot 4 evre na dan: opravljal je namreč kakršno koli delo, da bi preživel svojo veliko družino, in sicer na poljih ali v rudnikih diamantov v domači državi Madhya Pradesh ali kot traktorist pri premožnejšem kmetu, poroča CNN.

Je pa 40-letnik s svojim mlajšim bratom Rakeshom imel možnost, da sta za okvirno 9 evrov na dan kopala zlato na 64 kvadratnih metrov velikem državnem zemljišču. In prav tam je delavec našel svojo srečno najdbo. Za CNN je povedal, kako se spominja, da mu je igralo srce, ko je s kamna čistil umazanijo. Z vsakim potegom njegovega prsta je namreč kamen sijal bolj svetlo. "Sijal je spektakularno, takoj sem vedel, da je to diamant!" je za CNN povedal navdušeni Gond. Z Rakeshom sta se objemala in skakala od navdušenja.

Sedla sta na kolo in se iz rudnika v kraju Krishna Kalyanpur vrnila nazaj domov, da bi novico delila s svojo družino. Nato sta se še s svojo mamo odpeljala v lokalni urad za diamante v Panni, kjer so kamen ocenili.

Anupam Singh, uradni preizkuševalec diamantov, je diamant vzel v roke in ga dal stehtati. Po ocenitvi je povedal, da gre za 19,22 karatni diamant, njegova vrednost pa je približno 92.000 evrov.

Prihodnji plani

Kakšni pa so njegovi plani za prihodnost? "Prva stvar, ki jo bom naredil, je ta, da bom odplačal dolg, ki ga še imam in znaša okvirno 6000 evrov. Nato pa bomo vlagali v izobraževanje vseh otrok, kupili nekaj zemlje in zgradili domove, morda bom kupil tudi traktor,“ je dejal za CNN. Pred odkritjem so sicer finačno težko shajali skozi mesec. V družini je namreč sedem otrok. 

Gond je ob koncu povedal, da se spominja, kako so mu oče in dedki, ko je odraščal, pripovedovali zgodbe o ljudeh, ki so med kopanjem našli diamante in kako se je usoda družine po tem spremenila. Danes pravi, da ima svojo zgodbo, ki jo lahko deli z drugimi.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija