K. Ž. | 15. 7. 2024, 14:01

Temperature tako visoke, da ljudje bežijo iz mest

Profimedia

Tudi sosednja Italija je v primežu neznosne vročine. Živo srebro se bo povzpelo tudi do 40 stopinj Celzija.

V Italiji se trenutno pripravljajo na najbolj vroč teden v letu. Na jugu države tako napovedujejo temperature tudi do 40 °C. Rdeče opozorilo so razglasili tudi za Rim, Bologno in Firence. Pred številnimi zgodovinskimi fontanami v Rimu se tako vijejo dolge vrste turistov, ki se želijo osvežiti z vodo. Kavarne in restavracije uporabljajo ventilatorje, medtem ko je povpraševanje po nastanitvah s klimami strmo narasla.

Profimedia

93 odstotkov ljudi bo dopustovalo doma

Že v soboto so se številni italijanski dopustniki odločili zapustiti mesto. Zjutraj so poročali o zgoščenem prometu na avtocestah, poroča Kronen Zeitung. Konec tedna se je tako na primer veliko dnevnih turistov odpravilo proti morju ali goram. Združenje hotelirjev Federalberghi ocenjuje, da bo 93 odstotkov italijanskega prebivalstva to poletje dopustovalo doma.

Jug države je še posebej na udaru zaradi vročine. Po napovedih meteorologov se bodo temperature v prihodnjih dneh dvignile tudi do 40 °C. Za to je krivo afriško območje visokega zračnega tlaka, ki so ga poimenovali Caronte, po brodniku Haronu iz grške mitologije.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija