K. Ž. | 27. 7. 2024, 08:05

Donald Trump svari pred tretjo svetovno vojno

Profimedia

Če republikanci ne zmagajo na volitvah v ZDA, "bo na Bližnjem vzhodu prišlo do velikih vojn in morda tretje svetovne vojne", je prepričan Trump.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je na srečanju z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem posvaril pred tretjo svetovno vojno, v kolikor republikanci ne bodo zmagali na predsedniških volitvah. "Če zmagamo, bo vse zelo enostavno. Potem se bo vse izšlo zelo hitro," je dejal Trump, ki je Netanjahuja v petek sprejel na svoje posestvo na Floridi. "Če ne zmagamo, bo na Bližnjem vzhodu prišlo do velikih vojn in morda do tretje svetovne vojne."

Profimedia

Srečanje z Netanjuhujem

Srečanje s Trumpom je bila zadnja postanka izraelskega predsednika v ZDA. V sredo je pred kongresom v Washingtonu zagovarjal dejanja Izraela v vojni s teroristično organizacijo Hamas. V četrtek se je srečal s predsednikom Joejem Bidnom in demokratsko predsednico Kamalo Harris.

V nasprotju s Kamalo Harris, Trump Netanjahuja ni pozval, naj naredi več za prekinitev vojne. Kot predsednik bo republikanec naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo na Bližnjem vzhodu zavladal mir. Prav tako je obljubil, da se bo boril proti antisemitizmu na ameriških univerzah, navaja oe24. V četrtek pa je izraelskega predsednika pozval, naj hitro konča vojno v Gazi.

Novo na Metroplay: "Potopljena sem v globoko modrino" | Živa Ploj Peršuh