6. 5. 2024, 16:43 | Vir: STA

Izraelska vojska napadla območji v Rafi: "Jasno je, da so tarča napadov domovi"

Profimedia

Napade je pozneje potrdil tudi predstavnik palestinskega Rdečega polmeseca, ki je pojasnil, da je bilo bombardiranje usmerjeno na vzhodni del Rafe. 

Izraelska vojska je danes napadla dve območji na vzhodnem delu mesta Rafe, za kateri je pred pričakovano kopensko ofenzivo odredila evakuacijo, sta danes sporočila predstavnika civilne zaščite in palestinskega Rdečega polmeseca. O morebitnih žrtvah napadov nista poročala, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

"Območji, ki sta bili tarči izraelskih napadov, se nahajata v bližini mednarodnega letališča v Gazi, območja Al Šuka, Abu Halava, ulice Salahedin in soseske Salam," je za AFP povedal tiskovni predstavnik civilne zaščite v Gazi.

Profimedia

Napade je pozneje potrdil tudi predstavnik palestinskega Rdečega polmeseca, ki je pojasnil, da je bilo bombardiranje usmerjeno na vzhodni del Rafe. "Jasno je, da so tarča napadov domovi," je nadaljeval in dodal, da Rdeči polmesec doslej ni prejel informacij o morebitnih žrtvah na napadenih območjih.

Izraelska vojska napadov na Rafo ni komentirala, je pa v jutranjih urah okoli 100.000 civilistov pozvala, naj se umaknejo iz vzhodnega dela mesta. Mnogi Palestinci so tako že začeli bežati iz Rafe pred pričakovano izraelsko kopensko ofenzivo.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu