25. 5. 2022, 16:58 | Vir: STA

Je morilec s podzemne železnice stari znanec policije?

Profimedia

Čeprav so osumljenca policisti po napadu ustavili, so ga sprva izpustili. S čim se je izmuznil?

Newyorška policija je v torek aretirala osumljenca za nedeljski napad na vlaku podzemne železnice, ki je iz doslej neznanega razloga ustrelil in ubil 48-letnega potnika. Aretirali so ga, potem ko je organizacija za pravno pomoč revnim Legal Aid Society poklicala policijo in sporočila, da se želi 25-letni Andrew Abdullah predati.

Profimedia

Ker ni ustrezal opisu, so ga izpustili

Newyorški mediji poročajo, da so policisti Abdullaha zaustavili kmalu po napadu, vendar so ga izpustili, ker njegova oblačila niso ustrezala opisu osumljenca, ki so ga dobili. Abdullah je namreč slekel pulover s kapuco, ki ga je nosil v času zločina.

Osumljenec je po zločinu in begu z vagona podzemne železnice pištolo, s katero je izvršil zločin, predal za zdaj še neimenovanemu moškemu. Policija ga je odkrila skupaj s pištolo, ki je bila ukradena v Virginiji leta 2019.

Po navedbah predstavnika newyorške policije motiv za umor ostaja neznan. Uslužbenec banke Goldman Sachs se je v nedeljo z vlakom peljal iz Brooklyna na Manhattan na kosilo, ko ga je Abdullah ustrelil. Priče na vlaku trdijo, da se pred tem nista pogovarjala ali prepirala.

Profimedia

Aretiran zaradi fizičnega napada

Legal Aid Society je obvestila policijo, da se želi Abdullah, ki je v njihovih prostorih, predati policiji. Abdullah je bil na pogojnem izpustu iz zapora, potem ko je odslužil dve leti in pol zaporne kazni zaradi zarote in poskusa posedovanja strelnega orožja v povezavi z ulično tolpo. Leta 2024 je ukradel avtomobil, leta 2020 pa je bil aretiran zaradi fizičnega napada.

"Ta zločina se ne bi smel nikoli zgoditi," je dejala policijska komisarka Keechant Sewell in Abdullaha opredelila kot kariernega zločinca, ki mu je pravosodni sistem pogledal skozi prste.

Ustreljeni Daniel Enriquez je ameriški državljan po rodu iz Mehike, ki je odraščal v Brooklynu, nakar se je z družino preselil v Kalifornijo in Seattle, je povedal njegov partner Adam Pollack.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk