K. Ž. | 22. 7. 2024, 13:46

V Rusiji postavili kip Prigožinu, vandali niso niti malo omahovali (poglejte, kaj so mu dali v roko!)

Profimedia

V Sankt Peterburgu so neznanci poškodovali kip pokojne vodje plačancev Jevgenija Prigožina. Med drugim so mu v roko postavili dildo.

Kip so tudi poškropili z belo barvo, za akcijo pa naj bi stali Neznanci. Šele pred slabimi tremi tedni so v Sankt Peterburgu odkrili Prigožinov kip. Zraven je tudi spominska plošča, ki vsebuje podrobnosti o življenju vodje plačancev Wagner.

Pod objavo na družbenem omrežju X se je hitro usul plaz komentarjev. Tako je en uporabnik komentiral, da je Prigožin zdaj videti mnogo bolje. Drugi je rekel, da gre za čudovito umetniško delo in da izgleda, kot da je bil zraven na zabavi Spuži Kvadratnik. "Rusi nenehno postavljajo spomenike idiotom," je zapisal drugi.

Nekdanji Putinov prijatelji

Prigožin je Vladimirja Putina spoznal v 90. letih, ko je opravljal delo kuharja. Od leta 2014 naprej je bil vodja zasebne vojaške skupine Wagner, ki je bila aktivna v več afriških državah in je nazadnje sodelovala pri napadu na Ukrajino, poroča Kronen Zeitung.

Prigožin je avgusta leta 2023 umrl v letalski nesreči v osrednji Rusiji, okoliščine le-te pa še danes niso v popolnosti pojasnjene. 

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija