K. Ž. | 24. 9. 2024, 18:00

Priljubljen diskont po več letih napovedal zaprtje trgovine

Profimedia

Kmart bo za vedno zaprl še zadnjo veliko trgovino. 

Priljubljen diskont Kmart zapira svojo zadnjo veliko trgovino v ZDA. Kmart bo tako 20. oktobra zaprl svojo poslovalnico v nakupovalnem središču Bridgehampton Commons v Bridgehamptonu v New Yorku, sta za CBS povedala zaposlena v trgovini. Na tisti lokaciji namreč stoji še zadnja velika trgovina Kmarta. Novico o zaprtju trgovine so potrdili tudi na nepremičninskem investicijskem skladu Kimco Realty, ki ima v lasti Bridgehampton Commons.

Profimedia

Veriga bo še naprej imela manjšo trgovino v Miamiju na Floridi, prav tako ima poslovalnico v Guamu in na ameriških Deviških otokih.

Kmart je odprl svojo prvo trgovino v Garden Cityju v Michiganu leta 1962. Pred dvema desetletjema je podjetje imelo še 1400 trgovin po ZDA. Podjetje se je nato zaradi konkurentov, kot sta Costco in Walmart, ter zaradi spletnih trgovin soočalo s padcem prodaje.

Vrsta trgovcev na drobno, vključno z Bed, Bath & Beyond, Rite Aid, CVS Health in Foot Locker, je leta 2023 zaprla skupaj 4600 trgovin, kar je 80 odstotkov več kot leta 2022.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem