M. P. | 6. 5. 2022, 18:11

Kaj je kraljica s TO potezo želela sporočiti 'črnim ovcam' družine?

Profimedia/fotomotaža

Med pripravami na praznovanje kraljičinega jubileja je v zraku ves čas viselo vprašanje, kdo se bo ob njej pojavil na balkonu. Zdaj se ve!

Ob kraljičinem jubileju bodo na Otoku od 2. do 5. junija potekale številne slovesnosti, ki se bodo začele s t. i. pozdravom zastavi, ko se kraljeva družina zbere na balkonu palače za ogled parade. 

Uradno sporočilo palače

Na balkonu naj bi bilo 18 članov družine, so sporočili iz palače.

V nadaljnji obrazložitvi so kraljičini tiskovni predstavniki navedli: "Po tehtnem razmisleku smo sklenili, da bo navzočnost omejena na njeno veličanstvo ter tiste člane kraljeve družine, ki v njenem imenu opravljajo javne dolžnost."

Ob imenovanju članov družine, ki se bodo pojavili ob kraljici, so razkrili, da bodo ob njej med drugim prestolonaslednik princ Charles z ženo Camillo ter njegov sin William z družino

Profimedia

Manjkajoči člani

Po objavi je takoj završalo, da med družinskimi člani, ki bodo ob monarhinji stali na balkonu, niso omenili njenega vnuka Harryja, njegove žene Meghan in kraljičinega sina Andrewa.

Čeprav se bosta Harry in Meghan z otrokoma ob praznovanju uradno mudila v Združenem kraljestvu in se bosta udeležila nekaterih drugih slovesnosti ob kraljičinem jubileju, je zdaj jasno, da njuna prisotnost na balkonu 'ni zaželjena'.

Medtem princ Andrew, ki ga prav tako ne bo na balkonu, kraljevih dolžnosti ne opravlja zaradi obtožb o spolni zlorabi.

Koliko slovesnosti ob praznovanju jubileja se bo kraljica osebno udeležila, bodo sporočili tik pred zdajci, saj je znano, da je njeno zdravje precej krhko.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije