17. 6. 2022, 15:40

Tudi vas boli glava ob cenah na hrvaški obali?!

Profimedia/fotomontaža

Hrvaška postaja vse dražja, poročajo različni mediji. Nad zasoljenimi cenami se pritožujejo celo turisti, ki predvsem zaradi debelih denarnic pri naših sosedih veljajo za najbolj cenjene goste. 

Pripravite se na šokantna presenečenja

Da se vse znatno draži, opažajo tudi hrvaški mediji. V Zadarskem listu denimo opozarjajo, da se morajo turisti, ki nameravajo letos letovati pri njih, pripraviti na šokantna presenečenja. Po navedbah, pri katerih se sklicujejo na Večernji list, bo par z otrokom letos za dopust na hrvaškem plačal od 26,5 do 66,5 evra več kot lansko leto, za obrok v restavraciji pa bo odštel še dodatnih 65 evrov.

Po navajanju hrvaških medijev je edina dobra novica le dejstvo, da Hrvaška ne bo poviševala cestnin.

Profimedia

Tudi Nemci se pritožujejo nad cenami

Da gredo visoke cene v nos tudi Nemcem, se je novinar Zadarskega lista prepričal na terenu, kjer je o cenah spraševal mimoidoče. "Cene so grozne," je bil odgovor Patrika iz Hamburga, ki skupaj z družino dopustuje na otoku Vir. Dejal je, da je na Hrvaškem dopustoval že večkrat, a tako drago kot letos ni bilo še nikoli. Kot pravi, je za kosilo z ženo in otrokoma plačal 93 evrov, kar je po njegovih besedah občutno več, kot so plačevali v preteklosti.

Novinarju se je med drugimi pritožila tudi Tina iz Nemčije, ki je bila nezadovoljna, ker je za rižoto odštela skoraj 11 evrov. 

Za limonado odštel 5,8 evra

Visok znesek na računu je šokiral tudi neimenovanega turista, ki je fotografijo računa objavil na Facebooku. Iz nje je razvidno, da je za rogljiček odštel 4 evre. Enako je plačal za kavo, še dražja pa je bila limonada, za katero je moral plačati kar 5,8 evra. Skupaj je tako za tri artikle artikle plačal kar 13,8 evra.

Facebook

Po navajanju hrvaških medijev so se letos nastanitve na Hrvaškem podražile za 10 do 50 odstotkov, medtem ko je ponudba v restavracijah in kavarnah v primerjavi z lanskim letom v povprečju dražja za 20 odstotkov.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu