25. 7. 2024, 19:00 | Vir: STA

Pred hrvaškim otokom obtičal trajekt z več sto potniki na krovu

Profimedia

Trajekt Oliver hrvaškega prevoznika Jadrolinija, ki je okoli 10.30 izplul iz Splita, je nekaj ur stal na morju. 

Trajekt se je na poti proti Vela Luki na otoku Korčula pokvaril (ladji sta odpovedala oba motorja), tehnično okvaro so skušali popraviti, a sprva brez uspeha, zato so k trajektu napotili vlačilec, da bi potnike prepeljali do pristanišča.

Trajekt je zvečer okoli 19.30 končno priplul v pristanišče, poroča Slobodna Dalmacija. Potniki so ob izkrcanju prepevali pesmi Oliverja Dragojevića. Trajekt, ki vozi na redni liniji, naj bi po voznem redu sicer na Korčulo moral prispeti ob 13.30. 

Fotografija je simbolična.

Predstavnica Jadrolinije Jelena Ivulić je sporočila, da so tiste, ki so želeli danes iz Vele Luka odpotovati v Split, tja odpeljali s katamaranom po alternativni poti in da bo Jadrolinija krila te stroške. V imenu prevoznika se je potnikom zahvalila za razumevanje ob tem nepredvidenem dogodku.

Predstavnica Jadrolinije je poudarila, da so bili potniki na trajektu Oliver o vsem obveščeni in da njihova varnost ni bila nikoli ogrožena.

Iz Jadrolinije so za Dalmacijo Danas sporočili, da je trajekt star 27 let in da so ga letos kupili za 12 milijonov evrov, dodatnih 2,7 milijona evrov pa so porabili za popravila. Pred nakupom je plul z imenom Hermes po Grčiji, na Hrvaškem pa prvič 20. aprila letos. Poimenovali so ga po priljubljenem hrvaškem pevcu Oliverju Dragojeviću, ki je umrl leta 2018.

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija