R.S. | 18. 9. 2024, 11:16

Mladi morilec Kosta ima bizarno zahtevo: močno si želi, da bi lahko ...

Twitter/Bangtans_Dream7

15-letnik je znova šokiral. 

Kosta Kecmanović je 3. maja lani na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja z očetovo pištolo ubil devet učencev in varnostnika. Za svoja dejanja nikoli ni pokazal obžalovanja. Ker je bil takrat star zgolj 13 let, ni šel v zapor, temveč v psihiatrično bolnišnico. V bolnišnici je imel v slabem letu in pol več zahtev. Zahteval je, da mu pripeljejo frizerja, prav tako je želel bolj raznolike jedi. Decembra je zahteval novoletne lučke ter škatle in okrasni papir. 

Njegova nova zahteva

Najmlajši srbski morilec ima novo željo. Ker meni, da mu prepočasi izpolnjujejo prošnje, se je odločil, da bo zaprosil za ogled tekem svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo potekalo šele leta 2026, poroča Republika.rs. Kecmanović želi, da mu pravočasno odobrijo prošnjo. 

Facebook/Marc Lister

Od odličnega učenca do morilca

Njegova učiteljica Nada Radonjić Bulatović je na sojenju povedala, da mladoletnik pred tragedijo ni povzročal nobenih težav. "Bil je odličen učenec, imel je same petice, hodil na tekmovanja, kulturen in ni imel težav z drugimi učenci. Vendar sem opazila, da je bil dominanten. Ko se je na primer pogovarjal z učiteljico, se je postavil, kot da je nad vsemi, mi pa smo nekako v sredini. Ni bil predrzen, ampak se je obnašal nadrejeno." 

Po strelskem pohodu je bila šokirana. "Ne vem, ali bi kdo prej lahko pomislil, da lahko otrok naredi kaj takega. Ko pomislim, prej nisem opazila pomanjkanja empatije, a po vsem tem se spomnim, da so imeli nalogo recitirati izredno čustveno pesem, a čustev ni mogel izražati," je še dodala.  

Novo na Metroplay: "Če bi ljudje vedeli, kakšno je to mučenje, koliko je solz in trpljenja …" | Sara Isaković