R.S. | 17. 10. 2024, 13:35

Morilec Kosta na zaslišanju: ko so mu postavili to vprašanje, so vsi v sodni dvorani jokali

Twitter/Bangtans_Dream7

Družine žrtev na sojenju preživljajo pravi pekel. 

V Beogradu trenutno poteka sojenje Miljani in Vladimirju Kecmanoviću, staršema Koste Kecmanovića, ki je lani maja ubil devet osnovnošolcev in varnostnika. Na sojenju zaslišujejo tudi mladoletnega morilca, ki je zaradi sojenja zapustil psihiatrično kliniko za otroke in v spremstvu policije z reševalnim vozilom prišel na sodišče. Sojenje zaradi varovanja mladoletnih oseb ni javno, prav tako so policisti morali zakriti telo dečka. 

Srce parajoč trenutek

Mladoletnega morilca so na sodišču več ur zasliševali. Odgovarjati je moral na vprašanja družinskih članov žrtev. Mama umorjenega Andrije Čikića ga je vprašala, zakaj je storil takšen zločin. "Počutil sem se zavrnjenega," ji je odgovoril, nato pa mu je postalo slabo. 

S tresočim glasom ga je tudi vprašala, zakaj je ubil ravno njenega edinega sina, vendar na vprašanje ni dobila odgovora. V tistem trenutku so skoraj vsi v sodni dvorani jokali, poroča Blic. 

Krivdo zvalil na mamo

Zaslišanje je trajalo štiri ure. Kosta je odgovoril na mnogo vprašanj, med drugim je tudi povedal, zakaj je po strelskem pohodu vrgel stran orožje. "Zaradi osebne varnosti, da me policija ne bi ubila," je dejal. Krivdo za strelski pohod je pripisal mami. "Moja mama me je vedno prosila, naj bom najboljši. Ko nisem bil najboljši, je bila jezna in je jecljala. Ker je od mene vedno zahtevala več, sem bil jezen nanjo. Njeno vedenje je vplivalo na to, da sem naredil, kar sem naredil," je trdil. 

Novo na Metroplay: Luka Mesec o sedanjem delu vlade in dosežkih, ki bi jih izpostavil