Ž.A. | 15. 6. 2022, 09:25

Kritiki nad prijeme vzgoje otrok princa Williama in Kate Middleton – na čigavi strani ste?

Twitter/posnetek zaslona

Med kraljičinim jubilejem smo bili priča navihanosti najmlajšega člana kraljeve družine in drugih dveh otrok. Zaradi tega v ospredju ni bilo več obnašanje njunih otrok, vendar so se kritiki lotili princa Williama in Kate Middleton oziroma njunega načina vzgoje.

Oglasili so se tako strokovnjaki kot običajni posamezniki

Kraljevi strokovnjak je nedavno dejal, da sta princ William in Kate Middleton moderna starša, ki za discipliniranje svojih treh otrok uporabljata čustveno inteligenco.

Nekatere je obnašanje štiriletnega princa Louisa pošteno zmotilo, spet drugi so bili presrečni, ko so videli, da je mali princ le otrok, ki se zabava in ki se tudi dolgčasi.

Kraljeva strokovnjakinja Jennie Bond je v enem izmed pogovorov dejala:

"Kraljevi par ima zelo sodoben način starševstva. Namesto, da otroka pošljeta v kot, mu dovolita, da razloži, zakaj se tako počuti, in se o tem tudi skupaj pogovorijo. Tako se lahko otroci izrazijo in umirijo."

Kljub temu pa poudarja, da so otroci lepo vzgojeni, vendar Louisove navihanosti ne gre skriti.

Dogodki skozi oči posameznikov

Kako so celotno dogajanje in obnašanje kraljevih otrok spremljali drugi?

"Ta fotografija Catherine in princa Louisa pove vse. Ljubeča mama, ki skrbi za tri otroke, medtem ko jo spremlja cel svet in jo ocenjujejo na vsakem koraku. Ne zasluži si tega."

"Ne ukvarjajmo se z otroško psihologijo ali podobnimi tematikami. Tudi sami smo starši, zato verjamemo, da moramo izraziti svoje mnenje in komentirati vedenje princa Louisa in njegove mame. Menimo, da se je Kate kot starš odlično odrezala!"

"Samo prenehajte! Kate Middleton je bila predstavljena kot strokovnjakinja za predšolsko vzgojo, ampak nima nadzora nad lastnim sinom, princem Louisom. Javnosti je bila prikazana kot popoln starš, ampak posnetki z dogodkov prikazujejo slabo starševstvo."

O vzgoji sta Kate in William v preteklosti že večkrat javno spregovorila in poudarila, da je zanju pomembno, da njuni otroci znajo izražati svoja čustva.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije