T. R. K. | 15. 6. 2024, 22:54

Kopalci naleteli na pretresljiv prizor: voda je bila obarvana, kopanje prepovedano, živali pa ... (VIDEO in FOTO)

Twitter/Francisco

Francisco/Twitter

V Singapurju je prišlo do hudega onesnaženja morja. 

Plaže v priljubljenem turističnem letovišču v Singapurju so zaprte zaradi razlitja nafte. Tako voda kot pesek na plaži Tanjong na otoku Sentosa sta temno obarvana zaradi madeža, ki je nastal po trčenju dveh ladij. Razlitje nafte se je namreč razširilo z bližnjega ladijskega terminala Pasir Panjang, potem ko je v petek ena od ladij trčila v nepremično ladjo na obali, poroča Skynews. 

Singapurska uprava za pomorstvo in pristanišča je v petek zvečer sporočila, da se je nekaj nafte iz poškodovanega tovornega rezervoarja na plovilu razlilo v vodo in da naj bi bil "prizadeti tovorni rezervoar izoliran, razlitje pa zajezeno". V sobotnem posodobljenem poročilu pa je navedla, da so bile ob terminalu Pasir Panjang ter ob plažah Tanjong, Palawan in Siloso opažene lise nafte.

Organ je sporočil, da je napotil 16 plovil za ukrepanje ob razlitju nafte, na plaži pa so namestili tudi znak, na katerega so zapisali:  "Opazen naftni madež. Poteka čiščenje. Prosimo, da ne vstopate v vodo." Tudi na spletni strani Sentosa je bilo objavljeno obvestilo, da so plaže Tanjong, Palawan in Siloso zaprte zaradi čiščenja ter da kopanje in dejavnosti v morju niso dovoljene.

Novo na Metroplay: "Bil sem že na meji, ampak sem speljal do konca" | Andrej Škufca